Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
ÚLTIMES PLACES ALS CURSOS D'ESTIU DE LA FES
Durant la primera quinzena de juliol la Fundació d’Estudis Superiors ha programat quatre propostes formatives especialment pensades per a docents però obertes a tothom.
El curs de Percussió Corporal amb el músic Santi Serratosa ja té les places exhaurides amb 25 inscripcions, tot i que la reserva encara és oberta per si hi ha alguna baixa.
Sí que hi ha places disponibles a la trobada pedagògica sobre Realitat Augmentada (AR) i codis de resposta ràpida (QR) en l’àmbit educatiu, una sessió que anirà a càrrec de Josep M. Silva, professor del Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB i membre del Laboratori d'Observació d'Innovació Tecnològica i educativa. Aquesta jornada vol proporcionar la formació necessària als assistents perquè coneguin els conceptes proposats, així com la utilització de les diferents eines per elaborar propostes d’utilització educativa, tant en AR com en QR.
El curs La Catalunya del s.XVIII. De la desfeta política a la renaixença econòmica, coorganitzat amb el Patronat d’Estudis Històrics, té també la matrícula oberta i s’adreça a historiadors i estudiants. Sota la direcció de Josep Catà, catedràtic jubilat de Geografia i Història, el curs portarà a Olot noms tan rellevants com Jordi Miravet, Agustí Alcoberro o Pere Gifre, entre d’altres.
Aquestes tres propostes compten amb el reconeixement de la Universitat de Vic i la Universitat de Girona, així com del Departament d’Ensenyament.
Una altra proposta ben atractiva per a les primeres setmanes de calor és el Taller de Creactivitat sobre Herba, que es farà els dies 1, 2 i 3 de juliol al Parc Nou d’Olot. A càrrec de Txell Costa i Bel Bosck, el taller vol mostrar tècniques i donar eines als participants per aprendre a desinhibir-se, concentrar-se i deixar florir la seva creativitat.
DIRECCIÓ DE RRHH AMB ESADE, AQUESTA TARDOR
L’escola de negocis ESADE i la FES porten a Olot unes jornades d’actualització en Direcció de Recursos Humans. Amb 39 hores de durada, tindran lloc a partir del 30 d’octubre i estan pensades per aportar una visió integrada, dinàmica i actualitzada de la gestió dels recursos humans. S'hi treballaran eines d'anàlisi i polítiques de gestió de RRHH coherents amb l'estratègia corporativa, eines bàsiques de gestió del talent, plans d'acció per a implementar adequadament una estratègia de relacions laborals i es donaran a conèixer les claus de la gestió del canvi.
Es dirigeixen fonamentalment a professionals de RRHH que treballin en empreses, familiars o no, mitjanes i grans, i que vulguin adquirir una perspectiva diferent i nova de la gestió de persones, així com conèixer les últimes tendències en matèria de RRHH. Amb un enfocament molt pràctic, les jornades es basen en les millors pràctiques de gestió de RRHH en empreses d'èxit.
Per a consultes i més informació sobre el procés d’admissió podeu adreçar-vos a jcalabuig@olot.cat
ORIOL AMAT INAUGURARÀ ELS SEMINARIS EMPRESARIALS 2015-16
Amb la conferència “Com són les empreses que avancen” l’economista i catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la UPF Oriol Amat inaugurarà el programa de Cursos i Seminaris Empresarials 2015-16. La conferència, gratuïta i oberta a tothom, tindrà lloc el dijous 8 d’octubre.
L’endemà, el divendres dia 9, el mateix Oriol Amat portarà a terme el seminari “Reducció de costos en entorns econòmics difícils”.
El programa de Cursos i Seminaris Empresarials 2015-16 oferirà un total de 14 accions formatives al llarg del curs que ve, amb propostes que van des de la metodologia de les 5S, passant per la gestió de projectes, el disseny d’indicadors de procés (KPI), les habilitats directives per a comandaments intermedis, les novetats fiscals específiques del 2016 o el disseny d’estratègies en xarxes socials.
Amb formats que van des dels seminaris d’un dia a cursos de 2 o 3 sessions, passant per un curs d’especialització, el programa s’adreça a directius, gerents i responsables de petites i mitjanes empreses i a emprenedors, i a qualsevol persona interessada en formar-se de manera específica en el sector empresarial.
Podreu consultar el programa complet a finals de juny a fes.olot.cat
CREATIVITAT I GESTIÓ DEL TEMPS, ÚLTIMES SESSIONS D'EMPRENEDORS ABANS DE L'ESTIU
Aplicant creativitat i innovació a la nostra idea de negoci podem aconseguir fer-lo més viable. Amb aquesta sessió, de 4 hores de durada i que tindrà lloc el 12 de juny, aprendrem tècniques per a generar idees de negoci creatives i innovadores.
De la mà de Dani Bernard, fundador de D’ANOU, consultoria d’innovació, creativitat i gestió de projectes, aprendrem a transformar la creativitat en innovació, a dissenyar un negoci innovador, què és el prototipatge o com llançar la nostra idea, entre d’altres.
El divendres 19 de juny Mariona Mañà, tècnica del Servei d’Ocupació de Mas Les Mates, ens parlarà de la gestió eficaç del temps. El temps com a eina de treball, com fer un autodiagnòstic de la nostra pròpia gestió o quines són les principals causes de la pèrdua de temps, són alguns dels temes que s’hi tractaran.
Les dues sessions tindran lloc de 9.30 h a 13.30 h, a la seu de la FES, en el marc de les Sessions per a Emprenedors 2015. Són gratuïtes però cal reservar plaça al 972 26 21 28 o a mfigueras@olot.cat
MÉS DE 40 PROFESSIONALS ALS TALLERS DE DISSENY I IMPLANTACIÓ DE PARTERRES
Una quarantena de professionals i tècnics municipals del sector de la jardineria han participat als Tallers de disseny, implantació i gestió de parterres florals en espais verds públics i/o privats que han tingut lloc aquesta primavera.
L’objectiu dels tallers és definir criteris de disseny i utilització d’espècies vivaces, perennes i de temporada i aportar formació d’aquest sector a la comarca, pel fet que se n’ofereix poca.
Els dos primers tallers han estat conduïts per dos tècnics municipals, el primer pel cap de l’àrea de jardineria del Municipi d’Albi (França) i el segon pel cap de l’àrea d’espais verds i biodiversitat de l’Ajuntament de Barcelona. Els dos tallers han comptat amb una part explicativa més teòrica i una part totalment pràctica consistent en l’elaboració d’un parterre en un espai verd de la ciutat.
El tercer taller (que tindrà lloc demà dimecres 10 de juny) estarà conduït per una tècnica especialista en jardineria i key diploma, i comptarà també amb una part teòrica i una de pràctica.
Els tallers han estat organitzats conjuntament per la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot, el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública – Sigma i el Centre Integral per a la Formació Professional de la Garrotxa. Més informació a mfontaniol@olot.cat
ÚLTIMES SESSIONS DEL POSTGRAU EN MARKETING DIGTIAL & INBOUND MARKETING
El passat mes de febrer va començar a les aules de la FES el Postgrau en Marketing Digital & Inbound Marketing, coorganitzat amb la Universitat de Vic i l’Institut INESDI.
Un postgrau reconegut amb 30 crèdits ECTS pensat per a formar professionals del màrqueting digital que puguin oferir solucions al procés de transformació en noves tecnologies que viuen actualment les empreses i les organitzacions, així com la societat en general.
El postgrau, amb 150 hores de formació presencials, ha comptat amb la participació de 9 alumnes de perfils molt diversos.
Des de responsables de màrqueting, passant per tècnics en turisme, experts en comunicació o llicenciats en dret o, fins i tot, una farmacèutica interessada en la venda on-line.
La disparitat de perfils demostra que el màrqueting digital avarca tots els camps i que disposar de les eines adequades per actualitzar el nostre model de negoci és important sigui quin sigui el nostre camp de treball.
El postgrau finalitzarà el proper divendres 19 de juny amb la presentació del Projecte Empresarial que cadascun dels alumnes ha elaborat i que, si s’aprova, els hi donarà el títol de Diploma de Postgrau en Màrqueting Digital & Inbound Màrqueting.
A PUNT LA PROGRAMACIÓ D'IDIOMES 2015-16
Les propostes de Cursos Intensius d’Idiomes tornaran a la FES a partir de l’octubre amb cursos d’expressió oral en anglès, francès, alemany i rus.
Enguany comptem amb la col·laboració de 6 acadèmies de la ciutat: Claude Escola d’Idiomes, English Olot, Anglès Montse, MasterClass English School, Centre d’Idiomes Olot i Interlingua.
Sempre treballant amb professors nadius i amb grups reduïts, aquests cursos donen l’oportunitat de millorar el coneixement i l’expressió oral de la llengua escollida, amb sessions de curta durada (1,5 o 2 hores setmanals en funció del nivell) però amb constància.
Igual que l’any passat, s’ofereix la possibilitat de matricular-se per a tot el curs (gaudint d’un descompte) o bé de matricular-se per trimestres.
El cursos tindran lloc majoritàriament en horaris de vespres, de dilluns a dijous, i els divendres a la tarda.
A més, per a totes aquelles persones interessades, es poden bonificar per la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo i estan reconeguts pel Departament d’Ensenyament.
Per a més informació i matrícules: mfigueras@olot.cat – 972 26 21 28.
 
> PARAL·LELS
- Viatges naturalistes pel món – La Delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d’Història Natural organitza un cicle de conferències on diversos socis i sòcies de l'entitat explicaran les seves experiències naturalistes en llocs tan diferents com el Regne Unit, Malàisia, Nova Zelanda, l'Antàrtida o Madagascar. Més informació a http://ichngarrotxa.iec.cat/

- Exposició del cranc de riu al Museu del Casal dels Volcans d’Olot – Dissabte 13 de juny, a les 12 h, inauguració de l’exposició. Paral·lelament s’organitzen 3 jornades de captura de cranc americà, guiades per l’enginyer forestal Joan Montserrat. Més informació a http://www.alt-ter.org
 
- International Symposium on Conservation of Native European Freshwater Crayfish – Els dies 21 i 22 de setembre Olot acollirà unes jornades internacionals dedicades a la conservació del cranc de riu autòcton. Més informació a crayfishsymposiumlifepotamofauna.org
 
- El volcà del Montsacopa com a recurs pedagògic – Formació per a Guies del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, el proper 18 de juny. Més informació a http://parcsnaturals.gencat.cat/ca/garrotxa
> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAUS
> Inici 6 d’octubre
> Inici 12 d’octubre
> Inici 30 d’octubre
Postgrau en AICLE (UVic)
Postgrau en Vulcanologia, 4a edició (UdG)
Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu (UdG)
EMPRESA
ESADE
> 30 d'octubre Direcció de RRHH
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS 2015-16
> 8 d’octubre
> 9 d’octubre
> 27 d’octubre
> 11 de novembre
> Inici: 30 novembre
> 10 de desembre
> 25 de gener
> Inici: 1 de febrer
> 15 de març
> 29 de març
> Inici: 13 d’abril
> Inici: 19 d’abril
> 10 de maig
> 24 de maig
> Inici: 7 de juny
Conferència inaugural a càrrec d’Oriol Amat: Com són les empreses que avancen
Reducció de costos en entorns econòmics difícils
La metodologia de les 5-S
El nou transport internacional
Tractament de queixes i conflictes
Novetats Fiscals 2016
Mapes mentals
Curs d’especialització en habilitats directives per a comandaments intermedis
Incoterms 2010
Líders dissenyadors d’estats d’ànim
Wordpress
Gestió de projectes
Millora el rendiment de la teva empresa, construeix indicadors clau de rendiment: KPI’s
Estratègia en xarxes socials per a empreses
Atenció i comunicació amb el client
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 12 de juny
> 19 de juny
> 18 de setembre
> 2 d’octubre
> 16 d’octubre
> 30 d’octubre
> 13 de novembre
> 20 de novembre
> 27 de novembre
> 11 de desembre
Taller pràctic d’innovació i creativitat
La gestió eficaç del temps
Documents i tràmits per obrir el meu negoci
Com afrontar les vendes proactivament
Competències emprenedores
Branding, com crear imatge de marca
Comunicació, com em venc
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
El Pla d’Empresa i exemples pràctics
CURS D'ESTIU
> 1, 2 i 3 de juliol Taller de Creactivitat sobre herba
CURSOS INTENSIUS D'IDIOMES 2015-16
> Inici: 28 setembre
> Inici: 7 d’octubre
> Inici: 28 setembre
> Inici: 6 d’octubre
> Inici: 8 d’octubre
> Inici: 9 d’octubre
> Inici: 9 d’octubre
> Inici: 8 d’octubre
> Inici: 6 d’octubre
> Inici: 7 d’octubre
> Inici: 9 d’octubre
> Inici: 9 d’octubre
Speaking Sessions, nivell A1
Speaking Sessions, nivell A2
Speaking Sessions, nivell B1
Speaking Sessions, nivell B2
Speaking Sessions, nivell C1
Parlons Français, nivell A1
Parlons Français, nivell A2
Parlons Français, nivell B1
Parlons Français, nivell B2
Parlons Français, nivell C1
Conversa en rus, nivell A2
Conversa en alemany, nivell B1
PROFESSIONALS
DOCENTS - CURSOS D'ESTIU
> 1, 2 i 3 de juliol
> 6, 7 i 8 de juliol
> 9 de juliol
Percussió corporal. Mètode Santi Serratosa
La Catalunya del s.XVIII. De la desfeta política a la renaixença econòmica
La Realitat Augmentada i els codis de resposta ràpida (QR) en l’àmbit educatiu
TÈCNICS MUNICIPALS I JARDINERS
> 10 de juny Disseny i implantació de parterres de planta vivaç, perenne i de temporada en via pública o espais privats
SALUT PÚBLICA
> 17 i 18 de juny
> 4 i 5 de novembre
Curs general per a Manipuladors d’Aliments
Curs general per a Manipuladors d’Aliments
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat