Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
48 ALUMNES ALS CURSOS D'ESTIU DE LA FES 2015
Enguany eren 4 les propostes que presentàvem en el marc dels Cursos d’Estiu de la FES. De quatre, tres s’han portat a terme amb un total de 48 alumnes d’arreu del territori català.
De l’1 al 3 de juliol la sala d’assaig del Teatre Principal d’Olot va acollir el Curs de Percussió Corporal amb el músic i compositor Santi Serratosa. 25 alumnes, la majoria docents de primària i secundària, van treballar durant 3 dies el mètode SSM de percussió corporal i les valoracions van ser tan positives que tots i cadascun d’ells va demanar un segon nivell a Olot.
Del 6 al 8 de juliol va tenir lloc el curs “La Catalunya del s.XVIII. De la desfeta política a la renaixença econòmica”, organitzat conjuntament amb el PEHOC i sota la direcció de Josep Catà. Amb un total de 15 participants, al llarg de 3 dies es van poder escoltar diverses ponències de la mà d’experts com Jordi Miravet, Agustí Alcoberro o Margarida Casacuberta.
Finalment, el dijous 9 de juliol va tenir lloc una trobada pedagògica dedicada a “La realitat augmentada i els codis de resposta ràpida en l’àmbit educatiu”, conduïda per Josep M. Silva, professor del Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB i amb la presència de 8 alumnes.
Totes les activitats estaven reconegudes com a formació permanent pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i comptaven amb la col·laboració de la Universitat de Girona i la Universitat de Vic.
GESTIÓ INTEGRADA, DINÀMICA I ACTUAL DELS RRHH, AMB ESADE
El main goal del programa de Direcció de RRHH és aportar una visió integrada i actual de la gestió dels RRHH des d’una perspectiva estratègica i tècnica, amb la finalitat de millorar la performance dels directius de RRHH.
El curs, 39 hores de durada i organitzat per ESADE Business School i la FES, tindrà lloc a partir del 30 d’octubre i s’adreça principalment a professionals de RRHH que treballin en empreses familiars o no, mitjanes o grans, que vulguin conèixer les últimes tendències en la gestió de RRHH, amb un enfocament fonamentalment pràctic i treballant exemples d’empreses d’èxit.
El programa inclou aspectes com el disseny d’eines d’anàlisi, les eines bàsiques de gestió del talent, desenvolupament de plans d’acció o les claus de la gestió del canvi, entre d’altres.
Per a consultes i més informació sobre el procés d’admissió podeu adreçar-vos a jcalabuig@olot.cat  
A PUNT EL PROGRAMA DE CURSOS I SEMINARIS EMPRESARIALS 2015-16
Aquest programa inclou activitats formatives dirigides a directius, petites i mitjanes empreses, autònoms i emprenedors on s’hi tracten de forma específica diferents temps d’interès per al sector empresarials.
Amb un total de 14 cursos i seminaris, el programa inclou accions sobre reducció de costos, la nova tècnica de les 5S per a la millor contínua, un taller d’Incoterms 2010, estratègia comercial en xarxes socials o la construcció d’indicadors clau de rendiment KPI, entre d’altres.
Oriol Amat, economista i catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat a la UPF, donarà el tret de sortida als Cursos i Seminaris Empresarials 2015-16 amb la conferència “Com són les empreses que avancen”. L’acte és gratuït i obert a tothom i tindrà lloc el dijous 8 d’octubre.
Més informació i inscripcions a heribert.figuerola@olot.cat – 972 26 21 28.
POSTGRAU EN APRENENTATGE INTEGRAT DE CONTINGUTS I LLENGÜES ESTRANGERES PER A DOCENTS
Amb un perfil clarament professionalitzador, el Postgrau en AICLE que la UVic i la FES porten a Olot la propera tardor ofereix formació per a preparar metodològicament mestres i docents per impartir matèries curriculars en llengua estrangera. En aquest cas, el postgrau es farà íntegrament en anglès. És imprescindible, doncs, tenir com a mínim el nivell B2 per a poder seguir amb fluïdesa les classes i els materials que es donaran.
L’objectiu final d’aquest postgrau és que els assistents tinguin les eines necessàries per implementar la metodologia AICLE en els seus centres a les etapes d’educació primària i secundària.
Amb un total de 150 hores presencials, tindrà lloc a la FES del 6 d’octubre de 2015 al 28 d’abril de 2016, els dimarts i els dijous de 18 h a 21 h.
Les preinscripcions poden fer-se a mfigueras@olot.cat i al 972 26 21 28.
FORMACIÓ PER A PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
Seguint amb la formació que s’ha portat a terme al llarg del primer semestre de 2015, amb cursos de biomecànica i disseny i implantació de parterres, la FES, el Consorci SIGMA i el Centre Integral han programat per al curs 2015-16 diverses activitats formatives adreçades als professionals de la jardineria i el paisatgisme.
Des d’una visita al sud de França per conèixer diferents experiències de jardineria, passant per unes Jornades de Construcció de Murs Verds, un curs sobre Elaboració de Plans de Gestió de Risc de l’Arbrat o la 3a edició del Curs d’Arboricultura amb Gerard Passola, el programa s’adreça a professionals de la jardineria i el paisatgisme que vulguin adquirir i actualitzar coneixements i conèixer, alhora, experiències d’altres professionals.
Més informació a mfontaniol@olot.cat.
3 EMPRESES LÍDERS DEL SECTOR COL·LABOREN AMB EL POSTGRAU EN PACKAGING TÈCNIC I CREATIU
Alzamora Group, Comexi Group i Enplater col·laboren estretament amb el Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu que l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, la FES i la Universitat de Girona engeguen la propera tardor a Olot.
Des de visites a les seves instal·lacions fins a la utilització de maquinària especialitzada per a la realització de projectes o la docència de tècnics i professionals, el postgrau oferirà una visió clarament professionalitzadora a través de la col·laboració amb aquestes empreses.
Sense oblidar la part creativa del packaging, treballarem amb professionals de primer línia com Pati Núñez, Backy Lawton, Philip Stanton o Enric Aguilera, entre d’altres.
L’Escola d’Art d’Olot disposa de 10 beques i ofereix, a més, un 10% de descompte en el preu de la matrícula per a tots els seus alumnes i exalumnes.
Més informació i preinscripcions a mfigueras@olot.cat – 972 26 21 28.
ANGLÈS, FRANCÈS, ALEMANY I RUS, ALS CURSOS INTENSIUS D'IDIOMES 2015-16
Des del nivell bàsic (A1) al nivell avançat (C1) el programa de Cursos Intensius d’Idiomes 2015-2016 inclou 12 cursos amb professors nadius i grups reduïts, per a aprendre vocabulari, millorar l'expressió oral, perdre la por a parlar en una altra llengua i adquirir fluïdesa.
Enguany es compta amb la col·laboració de 5 acadèmies privades de la ciutat, que ofereixen els seus professors i els seus anys d’experiència en la docència de llengües estrangeres: Anglès Montse, Centre d’Idiomes Olot, Claude Escola d’Idiomes, English Olot, Interlingua i MasterClass English School.
Els cursos es faran en horari de vespres, estan pendents de ser reconeguts com a formació permanent pel Departament d’Ensenyament i hi ha la possibilitat d’inscriure’s per trimestres o bé de forma anual (amb descompte).
Més informació i inscripcions a mfigueras@olot.cat – 972 26 21 28.
4a EDICIÓ DEL POSTGRAU EN VULCANOLOGIA A OLOT
Del 12 al 25 d'octubre tindrà lloc a Olot la 4a edició del Postgrau en Vulcanologia en col·laboració amb la Universitat de Girona, el CSIC i l’Institut de Ciències de la Terra “Jaume Almera”.
Sota la direcció acadèmica de Joan Martí, doctor en Ciències Geològiques i professor del CSIC, el postgrau està reconegut amb 12 crèdits de la Fundació UdG i s’adreça principalment a alumnes d’últim curs de grau, graduats i llicenciats, i professionals i tècnics que treballen en observatoris vulcanològics.
El programa, de caràcter professionalitzador, inclou sessions teòriques que es portaran a terme a les aules de la FES amb visites al territori aprofitant el marc de la zona volcànica de la Garrotxa.
Més informació a mfontaniol@olot.cat – 972 26 21 28.
JORNADA SOBRE MUSEUS I NARRATIVA TRANSMEDIA
Amb l’objectiu d’acostar els recursos que ofereixen les noves tecnologies als professionals de l’àmbit de la museologia i la gestió cultural, des dels Museus d’Olot i la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot venim organitant des de 2012 formació sobre aquesta temàtica.
Pel 19 i 20 de novembre hi ha programades les "Jornades sobre Museus, recursos digitals i transmèdia" que enguany se centraran en la presentació de projectes relacionats amb la utilització de noves tecnologies, recursos digitals i noves experiències, treballant amb aplicacions i recursos per a dispositius mòbils, tecnologies 3D i narrativa transmèdia. Cal destacar, també, un taller d’estratègia i desenvolupament de continguts transmèdia que servirà als professionals de la gestió cultural per a fer planificacions temporals utilitzant diferents plataformes. Les jornades compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya i van dirigides a professionals i estudiants de la gestió cultural i patrimonial, així com a totes les persones interessades en la temàtica. Actualment estem treballant en el tancament del programa però trobareu més informació a mfontaniol@olot.cat.
> PARAL·LELS
· Activitats de La Cua del Drac – De juny a setembre els carrers i les places d’Olot s’omplen d’activitats per a tots els gustos. Podeu consultar el programa complet aquí.
 
· 10 anys de l’Observatori del Paisatge de Catalunya –10 anys de la Llei de protecció, gestió i ordenació del paisatge a Catalunya i 15 anys de l’aprovació del Conveni europeu del paisatge. Per a celebrar-ho l’Observatori organitza una pila d’activitats: www.catpaisatge.net/cat/10anys.php
 
· VIII Workshop Internacional d’Arquitectura i Paisatge – Del 3 al 28 d’agost Olot acull la 8a edició del workshop que organitza RCR LAB·A. www.labarcrarquitectes.cat

“Professionals de l’alimentació: una feina llaminera La Fundació Kreas organitza aquesta jornada dirigida a tots els estudiants que es vulguin formar en aquest àmbit i a totes aquelles persones interessades en conèixer el sector agroalimentari.  Serà dijous 16 de juliol a les 10 h del matí a la Universitat de Vic-UCC. Més informació aquí.
> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAU
> Inici: 6 d'octubre Postgrau en AICLE (UVic)
> Inici: 12 d'octubre Postgrau en Vulcanologia, 4a edició (UdG)
> Inici: 30 d'octubre Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu (UdG)
EMPRESA
ESADE
> Inici: 30 d’octubre
> Inici: 25 de febrer
Direcció de RRHH. Jornades d’actualització
Curs de direcció en màrqueting
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> Inici 8 d’octubre
> 9 d’octubre
> 27 d’octubre
> 11 de novembre
> Inici: 30 novembre
> 10 de desembre
> 25 de gener
> Inici: 1 de febrer
> 15 de març
> 29 de març
> Inici: 13 d’abril
> Inici: 19 d’abril
> 10 de maig
> 24 de maig
> Inici: 7 de juny
Conferència inaugural a càrrec d’Oriol Amat: Com són les empreses que avancen
Reducció de costos en entorns econòmics difícils
La metodologia de les 5-S
El nou transport internacional
Tractament de queixes i conflictes
Novetats Fiscals 2016
Mapes mentals
Curs d’especialització en habilitats directives per a comandaments intermedis
Incoterms 2010
Líders dissenyadors d’estats d’ànim
Wordpress
Gestió de projectes
Millora el rendiment de la teva empresa, construeix indicadors clau de rendiment: KPI’s
Estratègia en xarxes socials per a empreses
Atenció i comunicació amb el client
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 18 de setembre
> 2 d’octubre
> 16 d’octubre
> 30 d’octubre
> 13 de novembre
> 20 de novembre
> 27 de novembre
> 11 de desembre
Documents i tràmits per obrir el meu negoci
Com afrontar les vendes proactivament
Competències emprenedores
Branding, com crear imatge de marca
Comunicació, com em venc
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
El Pla d’Empresa i exemples pràctics
CURSOS INTENSIUS D'IDIOMES 2015-16
> Inici: 28 setembre
> Inici: 7 d’octubre
> Inici: 28 setembre
> Inici: 6 d’octubre
> Inici: 8 d’octubre
> Inici: 9 d’octubre
> Inici: 9 d’octubre
> Inici: 8 d’octubre
> Inici: 6 d’octubre
> Inici: 7 d’octubre
> Inici: 9 d’octubre
> Inici: 9 d’octubre
Speaking Sessions, nivell A1
Speaking Sessions, nivell A2
Speaking Sessions, nivell B1
Speaking Sessions, nivell B2
Speaking Sessions, nivell C1
Parlons Français, nivell A1
Parlons Français, nivell A2
Parlons Français, nivell B1
Parlons Franças, nivell B2
Parlons Français, nivell C1
Conversa en rus, nivell A2
Conversa en alemany, nivell B1
PROFESSIONALS
TÈCNICS DE MUSEUS I GESTORS CULTURALS
> 19 i 20 novembre Jornades sobre Museus, recursos digitals i transmèdia
TÈCNICS MUNICIPALS I JARDINERS
> Tardor 2015
> Tardor 2015
> Tardor 2015
> Tardor 2015
Jornades sobre construcció de murs verds
Curs sobre Elaboració de Plans de gestió de risc de l’arbrat
Curs sobre Gestió de contractes i licitacions per la gestió de la jardineria municipal
Curs d’Arboricultura amb Gerard Passola (3a edició)
SALUT PÚBLICA
> 4 i 5 de novembre Curs general per a Manipuladors d’Aliments
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat