Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
ESTRENEM WEB!
Després de mesos treballant, la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot estrena lloc web. A banda d’un disseny més clar i entenedor, responsive i adaptat a les necessitats actuals de cerca de continguts, la novetat principal del nou lloc web fes.olot.cat és el servei d’inscripció i pagament on-line.
Els nostres usuaris poden donar-se d’alta o actualitzar les seves dades amb pocs clics, inscriure’s a la formació que els interessi i fer el pagament on-line des de casa, amb el seu ordinador personal o tablet, o des de qualsevol lloc, a través d’un smartphone.
Un servei creat en col·laboració amb Dummiesgrafic i Volcanic Internet pensant en i per als nostres usuaris. Esperem que us agradi!
CURS DE DIRECCIÓ DE RRHH AMB ESADE
La Fundació d’Estudis Superiors i ESADE segueixen treballant per portar formació especialitzada i de caràcter professionalitzador a Olot. El proper 30 d’octubre comença el Curs de Direcció de RRHH, que vol aportar una visió integrada, dinàmica i actual de la gestió dels RRHH des d’una perspectiva tècnica i estratègica, amb la finalitat de millorar el perfil i la gestió dels directius responsables de recursos humans.
Sota la direcció de Cristian Rodríguez-Farrera, es donaran a conèixer les eines bàsiques de gestió del talent, com desenvolupar plans d’acció o com gestionar els canvis per a aconseguir resultats d’èxit.
El curs, de 39 hores de durada, s’encetarà amb una conferència gratuïta i oberta a tothom a càrrec del mateix Rodríguez-Farrera i d’Andrés Raya, d’ESADE Executive Education. Serà el dijous 1 d’octubre i cal inscriure’s prèviament.
POSTGRAU EN PACKAGING TÈCNIC I CREATIU PER A PROFESSIONALS DEL DISSENY
Amb la voluntat d’oferir formació específica i professionalitzadora als estudiants que surten de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, la mateixa Escola, la FES i la UdG organitzen a Olot un Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu.
Professionalitzador perquè comptarem amb la col·laboració d’empreses líders en el sector (Alzamora GroupComexi Group i Enplater) que oferiran els seus coneixements i les seves instal·lacions per a la realització de projectes.
Tècnic perquè s’hi treballaran aspectes com les tipologies de packs, la tipografia, la logística o el medi ambient.
I creatiu perquè comptarem amb la participació de professionals de primera línia com Pati NúñezBacky LawtonPhilip Stanton o Enric Aguilera.
La matrícula ja és oberta i els alumnes i exalumnes de l’Escola d’Art d’Olot podran gaudir d’interessants beques i descomptes (podeu consultar les bases aquí).
DOCUMENTS I TRÀMITS PER OBRIR EL MEU NEGOCI: QUÈ HEM DE SABER?
Quan volem obrir un negoci un dels aspectes que costa més d’abordar és la paperassa administrativa i legislativa que cal presentar i complir.
Amb aquesta sessió coneixerem quins són els requisits a nivell de documents, tràmits i gestions municipals que qualsevol emprenedor ha de saber i complir quan vol iniciar un negoci.
Tràmits inicials per donar-se d’alta, obligacions formals i fiscals, taxes, llicències d’obres, etc.
La sessió anirà a càrrec de tres tècniques del Consorci Sigma, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Olot i l’àrea d’empresa de l’Institut Municipal de Promoció d’Olot. Professionals que diàriament acompanyen emprenedors en la creació del seu negoci. Els assistents veuran, doncs, quina documentació cal aportar en cada cas i quins són els tràmits pertinents que cal seguir en funció de cada activitat que vulguin realitzar.
MATRÍCULA OBERTA ALS CURSOS D'IDIOMES
El 28 de setembre arranca una nova edició dels Cursos Intensius d’Idiomes de la FES. Enguany el programa inclou un total de 12 propostes i compta amb la col·laboració de 5 acadèmies privades de la ciutat, que ofereixen els seus professors i els seus anys d’experiència en la docència de llengües estrangeres: Anglès Montse, Centre d’Idiomes Olot, Claude Escola d’Idiomes, English Olot, Interlingua i MasterClass English School.
Començant pel nivell bàsic (A1) i fins al nivell avançat (C1) el programa inclou cursos en anglès, francès, alemany i rus.
Els cursos es faran en horari de vespres, estan pendents de ser reconeguts com a formació permanent pel Departament d’Ensenyament i s’ofereix la possibilitat d’inscriure’s per trimestres o bé de forma anual (amb descompte).
ORIOL AMAT PRESENTA LA CONFERÈNCIA "COM SÓN LES EMPRESES QUE TRIOMFEN?"
Oriol Amat, catedràtic d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, economista, president del Registre d’Experts Comptables i de l’ACCID i professor visitant a universitats i escoles de negocis d’arreu del món, donarà el tret de sortida als Seminaris i Cursos Empresarials 2015-16 de la FES.
Amb la conferència Com són les empreses que triomfen? Oriol Amat explicarà quines són les principals característiques de les empreses que, malgrat la crisi, aconsegueixen créixer i generar valor social i financer, centrant-se en quines són les estratègies i tàctiques que utilitzen. La conferència és gratuïta i oberta a tothom però cal reservar plaça.
Oriol Amat impartirà també el seminari “Tècniques innovadores de reducció de costos”  el dia 9 d’octubre.
NOMÉS 4 PLACES DISPONIBLES AL POSTGRAU EN AICLE
Amb la voluntat de formar professionals de l’ensenyament perquè tinguin les eines necessàries per implementar la metodologia AICLE en els seus centres, la FES i la UVic porten a Olot el primer Postgrau en Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres de les comarques gironines.
El postgrau, que es farà íntegrament en anglès, s’adreça a docents de primària i secundària i donarà als assistents la formació necessària per impartir matèries curriculars en llengua estrangera.
Amb un total de 150 hores presencials, tindrà lloc a la FES d’octubre a abril, els dimarts i els dijous de 18 h a 21 h.
4A EDICIÓ DEL POSTGRAU EN VULCANOLOGIA
Aquest és el quart any que Olot acull el Postgrau en Vulcanologia organitzat per la FES, la Universitat de Girona i l’Institut de Ciències de la Terra “Jaume Almera” del CSIC.
Actualment hi ha 20 inscrits d’Argentina, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Equador, El Salvador, Guatemala, Mèxic i de diverses comunitats autònomes espanyoles. Alguns d’ells s’han beneficiat de les beques que atorguen la FES i l’IAVCEI, l’Associació Internacional de Vulcanologia i Química de l’Interior de la Terra.
Dirigit per Joan Martí, doctor en Ciències Geològiques i professor del CSIC, el postgrau compta amb sessions teòriques que es faran a Can Monsà i amb sortides de camp que es faran, principalment, al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa.
ARTLANTIS RENDER 6, FORMACIÓ PER A ARQUITECTES
Seguint amb la col·laboració entre la FES i l’Escola Sert del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, els propers 26, 27 i 28 d’octubre tindrà lloc el Curs de renderització: Artlandis Render 6. Es tracta d’un programa necessari per a arquitectes i aparelladors ja que permet renderitzar els seus dibuixos en 3D de forma ràpida i professional, amb un bon acabat fotorealista. A més, és una eina compatible amb programes de modelat tipus SketchUp, Archicad o AutoCad, entre d’altres.
Un curs tècnic adreçat, principalment, als professionals que busquin donar un acabat fotorealista als seus dissenys però que no vulguin complicar-se amb programes de render massa complexos.
> PARAL·LELS
·Col·loquis Paral·lels de l’Associació Altrat – L’associació d’artteràpia d’Olot organitza col·loquis paral·lels oberts a tothom per als mesos d’octubre, novembre i desembre. Podeu Més informació a www.altrart.cat
 
· Vuelco Project a Olot – Sota el títol “Coping with Volcanic Unrest” (Fer front a l’activitat volcànica) del 20 al 25 de setembre vulcanòlegs d’arreu del món seran a Olot participant en aquest curs que s’emmarca en el Projecte Vuelco. Més informació aquí.
 
· 2a edició del Fòrum Inversor – L’Institut Municipal de Promoció de la Ciutat d’Olot ja està treballant en la 2a edició d’aquest fòrum que l’any passat va acollir 12 projectes amb una inversió externa sol·licitada de 2.000.000 €. Més informació aquí.
> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAU
> Inici 6 d’octubre
> Inici 12 d’octubre
> Inici 30 d’octubre
Postgrau en AICLE (UVic)
Postgrau en Vulcanologia, 4a edició (UdG)
Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu (UdG)
EMPRESA
ESADE
> 1 d’octubre
> Inici: 30 d’octubre
> Inici: 25 de febrer
Conferència sobre gestió de RRHH
Curs de Direcció de Recursos Humans                    
Programa de màrqueting i vendes
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 8 d’octubre
> 9 d’octubre
> 27 d’octubre
> 10 de novembre
> Inici: 30 novembre
> 10 de desembre
> 25 de gener
> Inici: 1 de febrer
> 15 de març
> 29 de març
> Inici: 13 d’abril
> Inici: 19 d’abril
> 10 de maig
> 24 de maig
> Inici: 7 de juny
Conferència inaugural a càrrec d’Oriol Amat: Com són les empreses que triomfen?
Tècniques innovadores de reducció de costos
Metodologia 5 S per a la millora contínua
El nou transport Multimodal
Tractament de queixes i conflictes
Novetats Fiscals 2016
Mapes mentals. Com aprofitar el nostre potencial cerebral
Curs d’especialització en habilitats directives per a comandaments intermedis
Comerç internacional: taller d’Incoterms 2010
Líders dissenyadors d’estats d’ànim
Taller de Wordpress
Gestió de projectes
Millora el rendiment de la teva empresa:KPI’s
Estratègia comercial en xarxes socials per a empreses
Atenció i comunicació al client
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 18 de setembre
> 2 d’octubre
> 16 d’octubre
> 30 d’octubre
> 13 de novembre
> 20 de novembre
> 27 de novembre
> 11 de desembre
Documents i tràmits per obrir el meu negoci
Com afrontar les vendes proactivament
Competències emprenedores
Branding, com crear imatge de marca
Comunicació, com em venc
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
El Pla d’Empresa i exemples pràctics
CURSOS INTENSIUS D'IDIOMES
> Inici: 28 setembre
> Inici: 7 d’octubre
> Inici: 28 setembre
> Inici: 6 d’octubre
> Inici: 8 d’octubre
> Inici: 9 d’octubre
> Inici: 9 d’octubre
> Inici: 8 d’octubre
> Inici: 6 d’octubre
> Inici: 7 d’octubre
> Inici: 9 d’octubre
> Inici: 9 d’octubre
Speaking Sessions, nivell A1
Speaking Sessions, nivell A2
Speaking Sessions, nivell B1
Speaking Sessions, nivell B2
Speaking Sessions, nivell C1
Parlons Français, nivell A1
Parlons Français, nivell A2
Parlons Français, nivell B1
Parlons Français, nivell B2
Parlons Français, nivell C1
Conversa en rus, nivell A2
Conversa en alemany, nivell B1
PROFESSIONALS
ENGINYERS DE FORESTS I TÈCNICS MUNICIPALS
> Inici: 10 novembre Curs d’elaboració de plans de gestió de risc de l’arbrat
MUSEÒLEGS I TÈCNICS ESPECIALITZATS
> 19 i 20 novembre Jornades de Museus, recursos digitals i transmèdia
ESCOLA SERT - ARQUITECTES
> Inici: 26 d’octubre
> Inici: 5 novembre
Curs de Renderització: Artlantis Render 6                            
Curs sobre sòl no urbanitzable
SALUT PÚBLICA
> 4 i 5 de novembre Curs general per a Manipuladors d’Aliments
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat