Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
LES ÚLTIMES TENDÈNCIES EN RRHH, AQUESTA TARDOR AMB ESADE
Tot a punt per començar el Curs de Direcció de RRHH que ESADE Business School porta a Olot a partir del 30 d’octubre. Les persones inscrites són majoritàriament responsables de recursos humans a empreses mitjanes i grans d’arreu de Catalunya, amb notable trajectòria professional en aquest àmbit. El curs està organitzat en tres sessions quinzenals de dia i mig per facilitar la participació dels professionals en actiu
A dues setmanes de començar el Curs de Direcció de RRHH que ESADE porta a Olot a partir del 30 d’octubre ja compta amb més de 10 persones inscrites d’arreu de Catalunya (Girona, Salt, Olot, Manlleu, Tortellà, Vilablareix, Sant Joan les Fonts i Barcelona) i d’altres punts de la Península com Granada.
El programa inclou aspectes com la construcció d’un model integrat de RRHH, la gestió eficaç del talent, les relacions laborals i la negociació col·lectiva o la gestió del canvi, entre d’altres.
Amb una durada de 39 hores repartides en sessions de divendres, de 9 h a 18 h, el curs anirà a càrrec de Cristian Rodríguez-Ferrera, director de RRHH a Vueling.
10 BEQUES DE 500€ PEL POSTGRAU EN PACKAGING TÈCNIC I CREATIU
L’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot ofereix 10 beques de 500€ per als seus alumnes i exalumnes que vulguin fer el Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu que tindrà lloc a la FES a partir del 30 d’octubre.
El postgrau, que compta amb la direcció acadèmica del dissenyador Enric Jardí, està reconegut per la Universitat de Girona i portarà a Olot noms tan rellevants dins del món del disseny com Pati Núñez, Becky Lawton, Philip Stanton o Enric Aguilera.
A més, els alumnes tindran l’oportunitat de visitar 3 empreses líders en el sector (Alzamora, Comexi i Enplater) que oferiran els seus coneixements i les seves instal·lacions per a la realització de projectes.
Més informació a mfigueras@olot.cat
MUSEUS, RECURSOS DIGITALS I TRANSMÈDIA
Els dies 19 i 20 de novembre tindran lloc les Jornades de Museus, Recursos Digitals i Transmèdia que aquest any se centraran en la presentació de projectes relacionats amb la utilització d’aplicacions i recursos per a dispositius mòbils i narratives transmèdia.
Unes jornades adreçades a directius i tècnics de museus, professionals de la museologia i les noves tecnologies i estudiants, que vulguin conèixer eines, aplicacions i recursos, però també veure experiències d’altres museus que han utilitzat aplicacions i altres recursos digitals per a la seva museïtzació, com el Museu Agbar de les Aigües o l’Andy Warhol Museum de Pittsburgh (Estats Units).
METODOLOGIA DE LES 5S I TRANSPORT MULTIMODAL, NOUS SEMINARIS EMPRESARIALS
El dimarts 27 d’octubre, de 9 h a 13 h, tindrà lloc el seminari Metodologia de les 5S per a la millora contínua a càrrec de Xavier Aldavert, psicòleg i màster en coaching i lideratge personal.
Separar innecessaris, Situar necessaris, Suprimir brutícia, Senyalitzar anomalies i Seguir millorant. La metodologia de les 5S per a la millora contínua busca aconseguir la millora de l’entorn de treball mitjançant un funcionament més eficaç i eficient de les persones, augmentant la motivació i gestionant el talent intern de cada empresa.
I el dimarts 17 de novembre, de 9 h a 14 h, tindrà lloc el seminari El nou transport multimodal, que donarà a conèixer el règim jurídic d’aquest tipus de transport, la contractació comercial i les característiques dels operadors de transport multimodal. Un seminari molt pràctic i adreçat a gerents de pimes, directors de logística i compres i directors comercials i d’exportació, que anirà a càrrec de José Luís Cabo, llicenciat en Management Internacional i director de Barnamarketing, consultoria de comerç exterior.
COMPETÈNCIES EMPRENEDORES, BRANDING I COMUNICACIÓ PER A EMPRENEDORS
Conèixer-nos a nosaltres mateixos i saber potenciar i treure major rendiment al que sabem fer i a les nostres habilitats, és vital a l’hora d’emprendre una idea de negoci. Amb la sessió Competències emprenedores, que tindrà lloc el divendres 16 d’octubre, veurem quines són les habilitats més interessants a l’hora d’emprendre i aprendrem a fer una autodiagnosi de nosaltres mateixos, i a detectar i a saber aprofitar aquells hàbits que ens poden ajudar més.
El divendres dia 30 tindrà lloc la sessió de Branding, com crear una imatge de marca, on aprendrem a convertir la nostra marca en un valor intrínsec capaç de ser el motor de venda del negoci.
El divendres 6 de novembre, el periodista Albert Brosa donarà eines per a explicar la nostra idea de negoci amb seguretat, claredat i passió a la sessió Comunicació, com em venc?
Totes les Sessions per a Emprenedors són gratuïtes però cal inscripció prèvia.
CURS DE RENDERITZACIÓ AMB ARTLANTIS RENDER 6 PER A ARQUITECTES
Artlantis té una gran senzillesa d’ús i una gran potència, fins el punt que està aconseguint ser una eina bàsica per a totes les persones que necessiten renderitzar els seus dibuixos en 3D de forma ràpida i professional amb un molt bon acabat fotorealista.
Aquest curs, organitzat amb el Col·legi d’Arquitectes de Girona, cobreix tot el procés de renderització d’imatges, tant de les diferents perspectives com de les vistes paral·leles del nostre projecte. S’adreça, doncs, a arquitectes tècnics i superiors que vulguin incorporar aquest programa com a eina de treball.
ÚLTIM CURS DE MANIPULADORS D'ALIMENTS PER A AQUEST 2015
Els cursos de formació per a manipuladors d’aliments estan plantejats com un recorregut per tots els processos que es donen en una cuina, i s’hi presenten conceptes genèrics sobre higiene en l’alimentació i seguretat alimentària que cal tenir en compte i és necessari conèixer per dur a terme qualsevol tasca de manipulació.
Els dies 4 i 5 de novembre, de 17 h a 20 h, tindrà lloc a la FES un Curs General per a Manipuladors d’Aliments a càrrec del dietista Albert Grabulosa i organitzat amb el Consorci Sigma, adreçat a totes aquelles persones que treballen dins d’aquest àmbit (cuiners, cambrers, comerciants de productes alimentaris, ajudants de menjadors escolars, etc.).
> PARAL·LELS
· Descomptes per a la comunitat UdG – El Centre Universitari d’Idiomes a Distància de la UNED ofereix un 40% de descompte per a alumnes, professors i PAS de la UdG. A Olot s’impartiran classes presencials de nivell avançat els divendres a la tarda i els dissabtes al matí. Més informació a 972 27 22 82.
 
· ALBA: una font de llum de sincrotó per conèixer el cor de la matèria – Curs adreçat a professors d’ESO i batxillerat per a donar a conèixer l’activitat del sincrotó ALBA. Més informació aquí.
 
· 700 anys de la Fira de Sant Lluc – Projecció de documentals, mapping, fira del dibuix, etc. Olot es farceix d’activitats els dies 17 i 18 d’octubre. Més informació aquí.
 
· Fotografia i paisatge a la Serra de l’Albera – L’Observatori del Paisatge proposa un taller de fotografia, a càrrec de Pau Guerrero, per a millorar la composició i el llenguatge fotogràfic en el marc d’un paisatge immillorable. Més informació aquí.
 
· La vitrina del mes dedicada a Miquel Plana – L’Arxiu Comarcal de la Garrotxa dedica La vitrina del mes a l’obra gràfica menuda del bibliòfil olotí Miquel Plana. L’exposició inclou opuscles, programes d’institucions i associacions, recordatoris, nadales, etc. Més informació aquí.
> CALENDARI
EMPRESA
ESADE
> Inici: 30 d'octubre
> Inici: 25 de febrer
Curs de Direcció de Recursos Humans                      
Programa de màrqueting i vendes
SEMINARIS EMPRESARIALS 2015-16
> 27 d’octubre
> 17 de novembre
> Inici: 30 novembre
> 10 de desembre
> 25 de gener
> Inici: 1 de febrer
> 15 de març
> 29 de març
> Inici: 13 d’abril
> Inici: 19 d’abril
> 10 de maig
> 24 de maig
> Inici: 7 de juny
Metodologia 5 S per a la millora contínua
El nou transport Multimodal
Tractament de queixes i conflictes
Novetats Fiscals 2016
Mapes mentals. Com aprofitar el nostre potencial cerebral
Curs d’especialització en habilitats directives per a comandaments intermedis
Comerç internacional: taller d’Incoterms 2010
Líders dissenyadors d’estats d’ànim
Taller de Wordpress
Gestió de projectes
Millora el rendiment de la teva empresa:KPI’s
Estratègia comercial en xarxes socials per a empreses
Atenció i comunicació al client
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 16 d’octubre
> 30 d’octubre
> 13 de novembre
> 20 de novembre
> 27 de novembre
> 11 de desembre
Competències emprenedores
Branding, com crear imatge de marca
Comunicació, com em venc
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
El Pla d’Empresa i exemples pràctics
UNIVERSITAT
POSTGRAU
> Inici: 6 d’octubre
> Inici: 30 d'octubre
Postgrau en Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres (UVic)
Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu
(UdG)
PROFESSIONALS
ENGINYERS DE FORESTS I TÈCNICS MUNICIPALS
> Inici: 10 novembre Curs d’elaboració de plans de gestió de risc de l’arbrat
MUSEÒLEGS I TÈCNICS ESPECIALITZATS
> 19 i 20 novembre Jornades de Museus, recursos digitals i transmèdia
ESCOLA SERT - ARQUITECTES
> Inici: 26 d’octubre
> A determinar
Curs de Renderització: Artlantis Render 6                            
Curs sobre sòl no urbanitzable
MANIPULADORS D'ALIMENTS
> 4 i 5 de novembre Curs general per a Manipuladors d’Aliments
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat