Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
MODELAR LA REALITAT AMB IMPRESSIÓ 3D
La impressió 3D està entrant amb força en la nostra societat i promet ser una eina revolucionària que canviarà la manera en què ho fem gairebé tot. Amb el curs Modela la realitat. Introducció al modelatge digital per a impressió 3D FDM volem donar a conèixer les diferents tecnologies d’impressió 3D i donar les habilitats necessàries per a un bon ús de les diferents aplicacions involucrades en el desenvolupament d’un projecte d’impressió 3D.
El curs, organitzat per l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot i la FES, té una durada de 60 hores (30 sessions presencials i 30 hores de treball a casa) i està reconegut pel Departament d’Ensenyament. S’adreça principalment a professionals d’arts plàstiques i disseny, però és obert a qualsevol persona interessada en la impressió 3D.
En acabar, els alumnes podran desenvolupar models digitals 3D com joies, joguines o eines per a prototipatge ràpid que siguin susceptibles de ser produïts en una impressora 3D.
RECURSOS DIGITALS I TRANSMÈDIA EN MUSEUS
Les noves tecnologies fa temps que han entrat en els museus, ja sigui per a la difusió de les seves activitats i col·leccions o bé per acompanyar la museïtzació dels espais o les visites guiades.
Els dies 19 i 20 de novembre tindran lloc a Olot les Jornades de Museus, Recursos Digitals i Transmèdia, adreçades a directius i tècnics de museus i professionals de la museologia i les noves tecnologies que vulguin aprofundir en la narrativa transmèdia i en recursos per a dispositius mòbils.
Veurem experiències del l’Andy Warhol Museum (Pittsburgh) de la mà de Desi González, del Brighton’s Royal Pavilion & Museums i del Museu Agbar de les Aigües, i aplicacions fetes per a museus com el de l’Alhambra de Granada.
EL NOU TRANSPORT MULTIMODAL EN UN MÓN GLOBAL
El transport multimodal s’ha convertit en fonamental en un món global en què es requereixen transports des de qualsevol lloc i a qualsevol destinació, amb un sol responsable, un sol document de transport i utilitzant diferents mitjans.
Amb aquest seminari de 4,5 hores de durada donarem una visió àmplia d’aquesta tipologia de transport: règim jurídic, contractació comercial, documentació i característiques dels operadors de transport multimodal.
El seminari, que tindrà lloc el proper 17 de novembre de 9 h a 14 h, anirà a càrrec de José Luís Cabo, consultor de comerç exterior, i s’adreça a gerents de pimes, directors de logística i compres, directors comercials i d’exportació i a administratius export-import.
TRACTAMENT DE QUEIXES I CONFLICTES: COM AFRONTAR-HO
Atendre reclamacions i queixes de part dels nostres usuaris no resulta fàcil i sovint ens quedem sense recursos per a afrontar determinades situacions de conflicte. És important saber identificar en nosaltres mateixos les característiques i qualitats personals que tenim i que afavoreixen una millor actitud davant d’aquestes situacions. Hem de saber negociar i liderar, entendre les necessitats del nostre públic i saber proporcionar alternatives i solucions.
Al llarg de 12 hores, aquest seminari donarà les claus perquè els participants aprenguin a identificar i valorar les seves potencialitats per afrontar i resoldre situacions conflictives.
Tractament de queixes i conflictes tindrà lloc els dies 30 de novembre, 14 i 21 de desembre, de 9 h a 13 h, a càrrec d’Ivet Tapias i Carles Martí, de MT Artesania de Formació.
NOVETATS FISCALS PEL 2016
Amb el canvi d’any arriba el moment d’abordar les Novetats Fiscals previstes pel 2016. Miquel Márquez, soci fundador de Planning Assessors Fiscals SLP, parlarà de la implantació de la nova normativa de l’Impost de Societats, de les novetats en l’IRPF pel 2016 (modificació dels tipus de retenció i elements d’estalvi fiscal), de les novetats en l’IVA (canvis normatius i criteris de la Direcció General de Tributs) i dels canvis que es puguin derivar de la llei de pressupostos de l’Estat i la Generalitat.
Un seminari de 4,5 hores de durada i eminentment pràctic que s’adreça a gestors, assessors fiscals, empresaris i administratius. Serà el dijous 10 de desembre, de 9 h a 13.30 h, a la FES.
FISCALITAT I PLA D'EMPRESA, ÚLTIMES SESSIONS D'EMPRENEDORS 2015
Els dies 20 i 27 de novembre dediquem dues sessions de formació per a emprenedors a temes fiscals amb les sessions Fiscalitat bàsica per a emprenedors I i II. De la mà de l’economista Jordi Oliveras, ens centrarem en les principals obligacions fiscals que hem de tenir en compte en funció de la forma jurídica escollida per al nostre negoci. Parlarem d’IVA, d’IRPF i d’obligacions formals i temporals, entre d’altres.
Posteriorment, el divendres 11 de desembre, dedicarem la última sessió de formació per a emprenedors del 2015 al Pla d’Empresa. Joaquim Munné, de SECOT, i Pili Riol, tècnica de l’àrea d’empresa de l’Institut Municipal de Promoció d’Olot, donaran les eines necessàries per avaluar la viabilitat del nostre projecte empresarial, analitzant-ne el seu rigor i totes les seves vessants: tècnica, econòmica, comercial, etc.
5 ANYS DE VULCANOLOGIA A OLOT
Del 10 al 23 d’octubre de 2016 tindrà lloc a Olot la 5a edició del Postgrau en Vulcanologia organitzat per la FES, l’Institut de Ciències de la Terra Jaume Almera del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Fundació UdG. La primera edició del postgrau va tenir lloc l’any 2012 i des de llavors ha acollit un total de 76 alumnes d’11 països diferents: Argentina, Brasil, Colombia, Costa Rica, El Salvador, Equador, Espanya, Guatemala, Itàlia, Mèxic i Xile.
Dirigit per Joan Martí, director i professor d’investigació del CSIC a Barcelona, el postgrau ha acollit professors de la Universidad Nacional Autónoma de México, de la Universidad de Huelva, de l’Observatorio Geofísico Central del Instituto Geográfico Nacional, del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i investigadors del CISC. En l’edició d’enguany (del 12 al 25 d’octubre passat) vam comptar amb la participació de 24 alumnes de 8 països diferents: Espanya, Equador, El Salvador, Colòmbia, Guatemala, Mèxic, Xile i Argentina. 
PROGRAMA DE MÀRQUETING I VENDES AMB ESADE
La constant evolució i enduriment de l’entorn competitiu, especialment en aquests últims anys de recessió, fa que les companyies i els directius que les lideren es vegin obligats a aportar més valor que mai. Del 25 de febrer al 21 d’abril (els dijous de 9 h a 18.30 h) ESADE porta a Olot un programa centrat en Màrqueting i Vendes adreçat a directius perquè puguin actualitzar els seus coneixements i sensibilitzar-se amb estratègies i plantejaments competitius en entorns turbulents, compartir i debatre tendències actuals i futures evolucions de la gestió d’empreses, i establir contactes amb directius d’altres sectors que estiguin afrontant reptes similars.
El programa, dirigit per Carles Torrecilla i de 100 hores de durada, utilitza un model d’aprenentatge mixt (blended learning) que combina sessions presencials i virtuals.
El curs està reconegut per la Universitat Ramon Llull i s’hi pot accedir amb un Permís Individual de Formació. 
> PARAL·LELS
. La robòtica com a eina educativa – El Centre en Innovació i Formació en Educació de la Universitat de Vic i Ausatel Robòtica presenten una conferència gratuïta dedicada a noves tecnologies pedagògiques. Més informació aquí.
 
. Lliurament dels Premis 100% Emprenedors – Dídac Lee és el convidat de l’edició d’enguany dels premis que atorga l’Ajuntament d’Olot als emprenedors de la comarca. L’acte de lliurament serà el proper 27 de novembre, a les 19 h a la Sala El Torín. Més informació a www.premis100x100emprenedors.cat 

El jardí que ens alimenta – Aquesta jornada tècnica tindrà lloc dimarts 24 de novembre al Centre Integral de Formació Professional de la Garrotxa i vol ser un impuls perquè tothom s’animi a crear el seu projecte d’hort ecològic. Més informació aquí.
> CALENDARI
EMPRESA
ESADE
> Inici: 25 de febrer Programa de màrqueting i vendes
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 17 de novembre
> Inici: 30 novembre
> 10 de desembre
> 25 de gener
> Inici: 1 de febrer
> 15 de març
> 29 de març
> Inici: 13 d’abril
> Inici: 19 d’abril
> 10 de maig
> 24 de maig
> Inici: 7 de juny
El nou transport Multimodal
Tractament de queixes i conflictes
Novetats Fiscals 2016
Mapes mentals. Com aprofitar el nostre potencial cerebral
Curs d’especialització en habilitats directives per a comandaments intermedis
Comerç internacional: taller d’Incoterms 2010
Líders dissenyadors d’estats d’ànim
Taller de Wordpress
Gestió de projectes
Millora el rendiment de la teva empresa: KPI’s
Estratègia comercial en xarxes socials per a empreses
Atenció i comunicació al client
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 20 de novembre
> 27 de novembre
> 11 de desembre
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
El Pla d’Empresa i exemples pràctics
PROFESSIONALS
ENGINYERS DE FORESTS I TÈCNICS MUNICIPALS
> Inici: 10 novembre Curs d’elaboració de plans de gestió de risc de l’arbrat
MUSEÒLEGS I TÈCNICS ESPECIALITZATS
> 19 i 20 novembre Jornades de Museus, recursos digitals i transmèdia
PROFESSORAT D'ENSENYAMENTS D'ARTS PLÀSTIQUES I DISSENY
> Inici: 3 desembre Modela la realitat. Introducció al modelatge digital per a impressió 3D FDM
ESCOLA SERT - ARQUITECTES
> A determinar Curs sobre sòl no urbanitzable
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat