Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
NOU PROGRAMA DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS 2016
Comencem l’any amb un nou programa de Sessions de formació per a Emprenedors que inclou, de gener a desembre, més d’una vintena de propostes adreçades principalment a aquelles persones que volen obrir un negoci o arrancar una empresa, o que ho han fet en els últims tres anys.
Les Sessions de Formació per a Emprenedors s'organitzen conjuntament amb l'Institut Municipal de Promoció d'Olot amb la voluntat de donar una formació específica i transversal alhora. El programa inclou sessions dedicades a les noves tecnologies (xarxes socials, Mailchimp, venda per internet, etc.), sessions més específiques dedicades a normatives i fiscalitat (el règim general d’autònoms, cooperatives, l’IVA i l’IRPF, fiscalitat bàsica, etc.) i sessions amb continguts transversals (gestió del temps, innovació i creativitat, comunicació i màrqueting).
En breu es podrà consultar el programa complet al web de la FES.
Més informació a mfigueras@olot.cat – 972 26 21 28.
MAPES MENTALS. COM APROFITAR AL MÀXIM EL NOSTRE POTENCIAL CEREBRAL
El proper dilluns 25 de gener, de 9 h a 13.30 h, tindrà lloc un seminari dedicat als Mapes Mentals. Aquesta és una eina que ajuda a assimilar la informació i els coneixements àgilment i, així, assolir els nostres objectius de manera més eficaç. Del que es tracta és d'aprendre a aprofitar en major mesura les capacitats del nostre hemisferi cerebral dret, per a millorar la nostra eficàcia i eficiència en la nostra tasca diària.
Al llarg del seminari, de 4,5 hores de durada, aprendrem a treure partit de l'hemisferi que controla la nostra percepció de les coses, entre d'altres, i treballarem conceptes com el poder de les paraules i de les imatges, l'estructuració del pensament, com potenciar la nostra memòria o com millorar la presa de decisions. 
A càrrec de Josep Mas, màster en ADE per ESADE i soci-director de The Art of New Management, s'adreça a totes aquelles persones que vulguin millorar la seva eficàcia organitzativa i executiva tant en el seu lloc de treball com en la seva vida personal.
Les inscripcions estaran obertes fins el dijous 21 de gener.
HABILITATS DIRECTIVES PER A COMANDAMENTS INTERMEDIS
Quan tenim al nostre càrrec un equip de treball és important disposar d’eines i tècniques de lideratge per guiar i desenvolupar el talent de cadascuna de les persones que el formen i per aconseguir que l’equip funcioni bé en el seu conjunt.
Amb aquest seminari, de 16 hores de durada, treballarem conceptes com l’organització i la funció directiva, les habilitats i capacitats que ha de tenir un bon líder, els diferents estils de direcció, tècniques de motivació, els avantatges de la delegació i els beneficis que comporta delegar amb eficàcia o el treball en equip. Veurem, també, com dirigir una reunió i com avaluar el rendiment del nostre equip de treball.
De la mà de la psicòloga Lourdes Teixidor, les sessions  tindran lloc els dilluns, de 9 h a 13 h, de l’1 al 22 de febrer, i combinaran aspectes teòrics amb la realització d’exercicis pràctics i qüestionaris que ens ajudaran a augmentar l’autoconeixement de cadascú.
CURS DE CONEIXEMENT TURÍSTIC DE LA GARROTXA
En el marc de l'estratègia de la Carta Europea del Turisme Sostenible de la Garrotxa, la FES, Turisme Garrotxa i el Parc Natural de la Zona Volcànica organitzen aquest curs de coneixement turístic adreçat, principalment, al sector turístic professional, amb l'objectiu de millorar la qualitat del turisme a la comarca.
Es tracta d'un curs obligatori per a les empreses que es vulguin acreditar amb la Carta Europea de Turisme Sostenible i com a membres del Servei d'Innovació i Productes de Turisme Garrotxa. L'objectiu és donar a conèixer el funcionament del sector a la nostra comarca, quins productes i serveis s'articulen al nostre territori i, també, donar eines per a transmetre informació de qualitat als nostres visitants.
El curs, de 12 hores de durada, s'estructura en 4 mòduls que tindran lloc els dies 9, 16 i 23 de febrer i 1 de març, de 9.30 h a 12.30h, a la seu de la FES.
Més informació al web de la FES i a mfontaniol@olot.cat 
MÀRQUETING I VENDES, NOU PROGRAMA D'ESADE A OLOT
Entre els mesos de febrer i abril tindrà lloc a la FES un nou programa de l’escola de negocis ESADE. La proposta per a aquest 2016 és un Programa de Màrqueting i Vendes. Direcció Comercial.
Es tracta d’un curs de 100 hores de durada i que tindrà lloc els dijous, del 25 de febrer al 21 d’abril (de 9 h a 18.30 h), que busca sensibilitzar els participants amb les estratègies i els plantejaments competitius en entorns turbulents, compartir i debatre les tendències actuals i futures en la gestió comercial de les empreses i establir contactes amb directius d’altres sectors o indústries que estiguin afrontant reptes similars amb la voluntat d’intercanviar experiències i compartir coneixements.
El programa, doncs, va més enllà de l’àmbit purament formatiu i és que un dels seus principals objectius és que els participants puguin exposar casos, intercanviar opinions i compartir experiències reals dels seus propis llocs de treball.
El curs, dirigit per Carles Torrecilla, utilitza el model d’aprenentatge mixt (blended learning), permet acollir-se a un Permís Individual de Formació (PIF) i es bonificable per la Fundación Tripartita.
> PARAL·LELS
· Conviure amb l’autisme – La UOC porta a Olot aquesta conferència gratuïta i oberta a tothom el proper divendres 26 de febrer, a les 18 h de la tarda, a la seu de la FES. Més informació aquí.

· Estàs pensant en estudiar a la UOC? – El proper dilluns 18 de gener, a les 18 h de la tarda a la seu de la FES, sessió informativa sobre el procés de matrícula, com s'estudia on-line o quins recursos que ofereix la UOC als seus estudiants. Més informació i inscripcions aquí.

· Vides escrites, escriure vides – El MOT, el festival de literatura que se celebra simultàniament a Olot i a Girona, ja té dates pel 2016. Serà del 7 al 16 d’abril. Més informació a http://festivalmot.cat/
 
· Convocats els Premis Literaris Ciutat d’Olot 2016 – Fins l’1 de març de 2016 es poden presentar obres originals i inèdites, i en llengua catalana. Podeu consultar-ne les bases aquí.
> CALENDARI
EMPRESA
ESADE
> Inici: 25 de febrer Programa de màrqueting i vendes
SEMINARIS EMPRESARIALS 2015-16
> 25 de gener
> Inici: 1 de febrer
> 15 de març
> 29 de març
> Inici: 13 d’abril
> Inici: 19 d’abril
> 10 de maig
> 24 de maig
> Inici: 7 de juny
Mapes mentals. Com aprofitar el nostre potencial cerebral
Habilitats directives per a comandaments intermedis
Comerç internacional: taller d’Incoterms 2010
Líders dissenyadors d’estats d’ànim
Taller de Wordpress
Gestió de projectes
Millora el rendiment de la teva empresa: KPI’s
Estratègia comercial en xarxes socials per a empreses
Atenció i comunicació al client
SESSIONS DE FORMACIÓ PER A EMPRENEDORS - programa provisional - 
> 15 de gener
> 29 de gener
> 5 de febrer
> 12 de febrer
> 26 de febrer
> 11 de març
> 18 de març
> 1 d’abril
> 15 d’abril
> 29 d’abril
> 6 de maig
> 20 de maig
> 27 de maig
> 10 de juny
> 23 de setembre
> 7 d’octubre
> 21 d’octubre
> 4 de novembre
> 18 de novembre
> 25 de novembre
> 16 de desembre
La gestió eficaç del temps
Què necessito per emprendre un negoci?
Com gestionar finances I: elaborar previsió financera
Com gestionar finances II: ABC de l’anàlisi financera
Eines TIC per al meu negoci i Mailchimp
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
La idiosincràsia de les cooperatives
El web, com vendre per internet
Com crear la meva empresa: el Pla d’Empresa
Màrqueting
Xarxes socials I
Xarxes socials II
Taller pràctic d’innovació i creativitat
Què hem de saber del règim general d’autònoms?
Com evitar els problemes més freqüents dels emprenedors
Documents i tràmits per obrir el meu negoci
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Comunicació, com em venc I
Comunicació, com em venc II
Els fonaments de les finances de l’empresa
CURSOS INTENSIUS D'IDIOMES - 2on trimestre
> Inici: 11 de gener
> Inici: 14 de gener
> Inici: 14 de gener
Speaking Sessions, nivell B1
Speaking Sessions, nivell C1
Parlons Français, nivell B1
PROFESSIONALS
SECTOR TURÍSTIC
> Inici: 9 de febrer Curs de coneixement turístic de la Garrotxa
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat