Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
LÍDERS DISSENYADORS D'ESTATS D'ÀNIM, AMB JOANA FRIGOLÉ
Aprendre a gaudir de les situacions que ens regala la vida i a generar impacte i influència en el nostre entorn no és fàcil. I més si volem fer-ho aportant valor i sent efectius en tots els rols on ens movem, tant a nivell personal com professional.
Joana Frigolé, llicenciada en Psicologia i coach, donarà eines per liderar la nostra vida enlloc de deixar-nos portar, per alliberar-nos de dependències, per no tenir por a mostrar-nos tal com som i per aprendre a utilitzar les emocions al nostre favor (por, alegria, tristesa, ràbia i amor).
Un seminari de 4,5 hores de durada adreçat a totes aquelles persones que vulguin conèixer i controlar les emocions que generem i que afecten l’entorn que ens envolta, tant en el nostre lloc de treball com quan estem entre família o amics.
Serà el dimarts 29 de març, de 9 h a 13.30 h (matrícula oberta fins el dia 22).
COM CREAR EL MEU PROPI WEB AMB WORDPRESS
Wordpress és una plataforma de programari lliure que permet la creació de webs d’una manera fàcil i gratuïta però amb grans possibilitats de personalització i possibilitats.
En aquest taller, de 12 hores de durada, aprendrem les bases d’utilització d’aquest software.
De la mà de Jordi Bassagañas, enginyer tècnic en Informàtica de Gestió i professor TIC, crearem el nostre propi web començant pel principi, instal·lant Wordpress al nostre ordinador.
Treballarem el tauler de control, el gestor de continguts i d’atributs i acabarem amb la personalització del nostre web, perquè cada alumne pugui adaptar la seva pàgina a les seves necessitats i objectius, amb la instal·lació de pluggins com el formulari de contacte o el traductor automàtic.
Serà els dies 13, 20 i 27 d’abril, de 16 h a 20 h.
COMUNICAR MÉS I MILLOR. MÉS RECURSOS, MÉS CONFIANÇA
A mesura que augmentem la confiança en nosaltres mateixos som més capaços d’afrontar les adversitats i encarar nous reptes. I això es tradueix en què ens comuniquem amb més eficàcia, actuem amb més entusiasme, millorem les relacions amb les persones que ens envolten i aprenem a controlar millor les preocupacions.
El curs Comunicar més i millor, que segueix el mètode Carnegie, ofereix eines per superar-nos tant a nivell personal com a nivell professional, mitjançant la realització d’exposicions orals davant del grup, treball amb tècniques de memòria o regles per controlar la tensió i els nervis.
S’adreça a totes aquelles persones que vulguin millorar la seves competències per parlar en públic, afrontar les seves pors i millorar les relacions interpersonals.
Amb 36 hores de durada, el curs anirà a càrrec de Josep Torrent, instructor de Dale Carnegie, escriptor i tècnic en protecció civil i emergències.
COM EL WEB POT FER CRÉIXER UNA EMPRESA I LA IDIOSINCRÀSIA DE LES COOPERATIVES, PROPERES SESSIONS PER A EMPRENEDORS
Ens hem gastat un munt de diners en una pàgina web però amb prou feines arribem a 500 visites mensuals. O bé tenim força visites però no n’hi ha cap que es tradueixi en vendes. El web és el nostre aparador virtual i, com a tal, n’hem de cuidar fins al mínim detall i assegurar-nos que sabem aprofitar-ne tot el seu potencial.
A la propera sessió per a emprenedors Com un web pot ajudar a fer créixer la meva empresa, prevista pel divendres 1 d’abril Txell Costa, directora de màrqueting i comunicació, donarà les claus per a un bon disseny i posicionament del nostre web i nocions de e-commerce. Treballarem, també, la nostra presència a les xarxes socials i la realització de butlletins electrònics.
El divendres 15 d’abril les Sessions per a Emprenedors se centraran en l’emprenedoria col·lectiva. De la mà de la Federació de Cooperatives de Catalunya parlarem de l’actitud emprenedora, el lideratge col·lectiu, la creació de valor, la gestió compartida i l’orientació de mercat, en el marc de l’emprenedoria social. En definitiva, què implica ser una cooperativa, tant pel que fa avantatges com a inconvenients.
MATRÍCULA OBERTA ALS CURSOS D'IDIOMES DE LA FES
A principis d’abril comença el 3er trimestre dels Cursos Intensius d’Idiomes de la FES que s’allargarà fins a mitjans de juny.
L’oferta inclou un total de 12 cursos d’entre 16 i 22 hores de durada que es portaran a terme en horari de vespres, a partir de les 19 h, de dilluns a divendres.
Treballant amb professors nadius en cadascuna de les llengües escollides, els grups són de màxim 12 persones i estan pensats per treballar l’expressió oral, millorar el vocabulari i perdre la por a parlar en la llengua escollida.
El programa inclou cursos d’anglès i francès (des del nivell bàsic al nivell avançat), d’alemany (nivell mitjà) i de rus (nivell inicial).
La matrícula estarà oberta fins el 30 de març.
GESTIÓ DE CONTRACTES I LICITACIONS EN ESPAIS VERDS PÚBLICS
Els municipis dediquen una gran quantitat de recursos personals, materials i econòmics a gestionar els espais verds públics. Aquests serveis representen una part important del pressupost global municipal i tenen, també, un gran impacte en la imatge del propi municipi i en la percepció que es té de la gestió d’una ciutat.
L’actual context normatiu requereix formació específica per als tècnics, consultors i gestors d’aquests espais verds municipals, i és que aquests professionals han de ser capaços d’adaptar-se a les necessitats de cada municipi, de ser eficients tant a nivell ambiental com econòmic i de ser flexibles per adaptar-se a la normativa i a la planificació de cada ciutat.
Amb aquest curs, de 16 hores de durada, donarem les eines per fer balanços econòmics i elaborar plans directors, per saber redactar un pla tècnic i accedir a un procés administratiu de licitació i per aprendre a gestionar serveis, entre d’altres.
El curs anirà a càrrec de tècnics municipals, enginyers i paisatgistes, entre d’altres, i s’adreça principalment a tècnics municipals, professionals, consultors i gestors de jardineria pública.
LES IV JORNADES DE CONSERVACIÓ DE FLORA I FUNGA DE CATALUNYA, A OLOT
Els dies 30 de juny, 1 i 2 de juliol, tindran lloc a Olot les IV Jornades de Conservació de Flora i Funga organitzades pel Departament de Territori i Sostenibilitat, el PNZVG, la Institució Catalana d’Història Natural, el Consorci SIGMA i la FES.
Les jornades, que anteriorment s’havien celebrat a Blanes, Barcelona i Lleida, tractaran diversos aspectes relatius a l’avaluació i diagnòstic de l’estat de conservació de la flora al nostre país, amenaces i riscos per a les espècies més fràgils i vulnerables i programes de conservació i projectes de futur, entre d’altres.
S’adrecen a persones involucrades en la conservació de plantes i fongs, tant a nivell professional com amateur, i que treballen en la recerca o gestió d’espècies amenaçades.
El termini per a presentar comunicacions i pòsters s’acaba el 30 d’abril.
Les jornades tindran lloc a la sala El Torín d’Olot i les inscripcions estaran obertes fins el 12 de juny.
ETS DOCENT? AQUEST ESTIU TENIM 5 PROPOSTES PER A TU
Cada any la FES ofereix propostes especialment pensades per a docents durant les primeres setmanes d’estiu i reconegudes pel Departament d’Ensenyament. Enguany arrenquem el dilluns 27 de juny amb el curs Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne. Un curs de 20 hores de durada dirigit als i les professionals que treballen directament en les etapes d’infància i adolescència com a mestres, professors, educadors i acompanyants i que volen adquirir coneixements i reflexionar sobre una altra tipus d’escolta.
El dilluns 4 de juliol comença el curs Perspectives transsexuals en l’àmbit educatiu que vol visibilitzar altres formes possibles de viure el cos, el gènere i la identitat sexual, afrontar reptes com el bullying transfòbic, donar eines per facilitat l’acompanyament d’infants i adolescents en les seves vivències i elaborar propostes per transformar els espais educatius i fer-los més accessibles per a tothom.
A partir del dimarts 5 de juliol dediquem un curs a l’Estill Voice Training, un curs de tècnica vocal basat en aquest mètode que s’adreça principalment a docents i a educadors, cantants, estudiants de magisteri i de logopèdia i a tots aquells professionals que tenen la veu com a eina de treball diari. Parlarem d’hàbits de salut vocal, de conceptes importants com l’esforç i la potència i de la implicació corporal en l’ús de la nostra veu.
El dimecres 6 de juliol és el torn de la història. De la mà del Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca proposem el curs La transformació de Catalunya al llarg del s.XIX, que se centrarà en el viatge de l’antic règim a la societat liberal, del camp a la ciutat, amb la constitució de sindicats i patronals, el catalanisme polític o les arrels artístiques i literàries de l’escola d’Olot, de la mà d’experts en cadascuna de les matèries.
L’última proposta d’aquest estiu comença el dilluns 11 de juliol sobre Aplicacions i didàctica del ritme a través de la percussió corporal. A càrrec del músic Santi Serratosa, el curs és el segon nivell del Mètode SSM (tot i que no cal haver fet el primer per a poder-hi participar) i vol potenciar diferents formes d’aprenentatge, fer ús de les propietats del ritme i del llenguatge musical per assolir l’ordre, l’organització i el control dels impulsos, i desenvolupar eines per a poder crear les pròpies activitats de cada docent a l’aula, entre d’altres.
Trobareu informació detallada sobre continguts, ponents, calendari, horaris, preus i llocs de realització de cadascun dels cursos, al web de la FES.
> PARAL·LELS
. X Jornades sobre emprenedoria social a La Fageda – Seran el divendres 1 d’abril, de 9.15 h a 14.45 h, amb dinar inclòs. Podeu consultar-ne més informació aquí i fer les inscripcions aquí.
 
. I Trobada Pedagògica sobre l’Ensenyament de l’Anglès a Infantil i Primària. Working on Emotions – Dissabte 12 de març, de 9 h a 14 h, al Campus Miramarges de la Universitat de Vic. Més informació i inscripcions aquí.
 
. Oberta una nova edició d’X(p)rimenta! – Es busquen alumnes i professors que vulguin fer experiments interessants i que els filmin en vídeo. Els millors s’incorporaran al portal Recerca en Acció i rebran un premi. Més informació aquí.
 
. Nova web de l’Institut Municipal d’Educació d’Olot – Després de 9 anys, l’IME renova el seu web com a eina de referència informativa per al món de l’educació a la ciutat d’Olot i també com a altaveu de les accions, projectes i activitats que impulsa. La podeu consultar aquí.
 
. III Jornades d’energies, eficiència energètica i producció d’energia per a l’autoconsum – A través de conferències, tallers i visites a equipaments públics i privats, es parlarà de canvi climàtic, energies renovables i molt més. Podeu veure el programa complet aquí (inscripcions obertes fins el 9 de març).
> CALENDARI
EMPRESA
SEMINARIS EMPRESARIALS
> 29 de març
> Inici: 13 d’abril
> Inici: 19 d’abril
> 10 de maig
> 24 de maig
> Inici: 7 de juny
Líders dissenyadors d’estats d’ànim
Taller de Wordpress
Gestió de projectes
Millora el rendiment de la teva empresa: KPI’s
Estratègia comercial en xarxes socials per a empreses
Atenció i comunicació al client
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 11 de març
> 1 d’abril
> 15 d’abril
> 22 d’abril
> 6 de maig
> 20 de maig
> 27 de maig
> 10 de juny
> 23 de setembre
> 7 d’octubre
> 21 d’octubre
> 4 de novembre
> 18 de novembre
> 25 de novembre
> 16 de desembre
Comunicació, com em venc II
Com un web pot ajudar a fer créixer el meu projecte
Competències bàsiques i capacitats de l’emprenedoria col·lectiva
Com crear la meva empresa: el Pla d’Empresa
Màrqueting per a emprenedors
Història i evolució de les xarxes socials
Bones pràctiques i consells per aprofitar les xarxes socials
Treure profit de la creativitat i la innovació per al meu projecte
Què hem de saber del règim general d’autònoms?
Com evitar els problemes més freqüents dels emprenedors
Documents i tràmits per obrir el meu negoci
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
Els fonaments de les finances de l’empres
CURSOS INTENSIUS D'IDIOMES - 3er trimestre
> D'abril a juny Anglès, nivells A1, A2, B1, B2 i C1                                         
Francès, nivells A1, A2, B1, B2 i C1                                     
Alemany, nivell B1                                                               
Rus, nivell A2
CURSOS EMPRESARIALS
> 9 de març Campus Sectorials de la UdG
> Inici: 29 de març Comunicar millor. Més recursos, més confiança
PROFESSIONALS
JARDINERS, PAISATGISTES I TÈCNICS D'ESPAIS VERDS
> 4, 11, 18 i 25 d’abril
> 3 a 6 de maig
Gestió de contractes i licitacions d’espais verds públics
Elaboració de Plans de Gestió de Risc de l’Arbrat – 2a edici
TÈCNICS DE PARCS NATURALS I BIÒLEGS
> 30/06, 1 i 2/07 IV Jornada de Conservació de Flora i Funga
DOCENTS - CURSOS D'ESTIU
> Inici: 27 de juny
> 4, 5 i 6 de juliol
> 5 i 6 de juliol
> 6 i 7 de juliol
> 11, 12 i 13 de juliol
Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne
Perspectives transsexuals en l’àmbit educatiu
Curs de tècnica vocal basat en el mètode estill voice
La transformació de Catalunya al llarg del s. XIX
Aplicacions i didàctica del ritme a través de la percussió corporal
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat