Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
OBERT EL TERMINI PER A LA PRESENTACIÓ DE COMUNICIACIONS A LES IV JORNADES DE CONSERVACIÓ DE FLORA I FUNGA
Fins el 30 d’abril es poden presentar comunicacions a les IV Jornades de Conservació de Flora i Funga que tindran lloc a Olot els dies 30 de juny, 1 i 2 de juliol.
Unes jornades on s’hi tractaran diversos aspectes relatius a l’avaluació i diagnòstic de l’estat de conservació de la flora, amenaces i riscos per a les espècies més fràgils i vulnerables, estudis sobre la biologia de la conservació, programes de conservació i projectes de futur, entre d’altres.
Les jornades, organitzades per la FES, el Consorci Sigma, el Departament de Territori i Sostenibilitat, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i la Delegació a la Garrotxa de la Institució Catalana d’Història Natural, s’adrecen a persones involucrades en la conservació de plantes o fongs, tant professionals com aficionats, i que treballen en la recerca o la gestió d’espècies amenaçades.
Les comunicacions rebudes i acceptades seran presentades al llarg de les jornades, després de cadascuna de les ponències marc (aquí podeu consultar-ne les bases).
Les inscripcions a les jornades estaran obertes fins el 15 de juny.
COM CREAR EL MEU PROPI WEB AMB WORDPRESS
Wordpress és una plataforma de programari lliure que permet la creació de webs d’una manera fàcil i gratuïta però amb grans possibilitats de personalització.
En aquest taller, de 12 hores de durada, aprendrem les bases d’utilització d’aquest software.
De la mà de Jordi Bassagañas, enginyer tècnic en Informàtica de Gestió i professor TIC, crearem el nostre propi web començant pel principi, instal·lant Wordpress al nostre ordinador.
Treballarem el tauler de control, el gestor de continguts i d’atributs i acabarem amb la personalització del nostre web, perquè cada alumne pugui adaptar la seva pàgina a les seves necessitats i objectius, amb la instal·lació de pluggins com el formulari de contacte o el traductor automàtic. Serà els dies 13, 20 i 27 d’abril, de 16 h a 20 h.
GESTIÓ DE PROJECTES I MILLORA DEL RENDIMENT AMB KPI
Si la gestió per projectes s’ha convertit en un estàndard de qualitat en la majoria d’empreses i organitzacions és perquè aquesta manera de treballar ofereix un seguit d’eines per ajudar-nos a gestionar més eficientment els recursos, planificar acuradament les tasques, definir correctament els objectius i dissenyar un projecte adequat a les necessitats i que compti amb totes les variables per assegurar-nos l’èxit. Amb el seminari Gestió de Projectes aprendrem a dissenyar un projecte des de zero, capacitar per aprendre a reduir temps i costos, assolint l’eficiència màxima, i oferir un ampli ventall de tècniques per al disseny, planificació i execusió d’un projecte (DAFO, Arbres de Problema, Anàlisi d’Stakeholders, MS Project, Crunching, etc.).
El seminari Millora el rendiment de la teva empresa: KPI va molt lligat a la gestió de projectes, i és que els KPI són indicadors de rendiment i de resultat que són claus per a saber si la nostra empresa i, en conseqüència, la manera com ens organitzem i treballem, són prou eficients. Assimilant els KPI en la mecànica interna del nostre dia a dia millorarem processos, escurçarem procediments i augmentarem l’eficàcia i l’eficiència de la nostra empresa i dels nostres treballadors.
COOPERATIVES, PLA D'EMPRESA I MÀRQUETING PER A EMPRENEDORS
T’has plantejat mai de muntar una cooperativa? El proper 15 d’abril a les Sessions per a Emprenedors parlarem d’economia social, de lideratge col·lectiu i de gestió compartida. I, també, dels avantatges i inconvenients de formar-ne part, dels principis i valors cooperatius aplicats a l’empresa i del marc legal de les cooperatives.
El divendres 22 d’abril la sessió la dediquem al Pla d’Empresa, un requisit per avaluar la viabilitat del nostre projecte empresarial i analitzar-ne amb rigor totes les seves vessants: tècnica, econòmica o comercial. L’objectiu d’aquesta sessió és aconseguir un pla d’empresa realista i enfocat a l’èxit empresarial del nostre projecte.
I el divendres 6 de maig parlarem de Màrqueting per a emprenedors amb Txell Costa. Donarà nocions bàsiques sobre màrqueting i en desmuntarà els principals mites.
Totes les sessions tenen lloc de 9.30 h a 13.30 h i són gratuïtes però cal inscripció prèvia.
CURS D'ESTIU EN ARTTERÀPIA PER A MESTRES I EDUCADORS
L’artteràpia és una metodologia de treball per a la recerca de les capacitats creadores de qualsevol persona que la practica. Aplicada a nens i joves, ens permet acceptar, acompanyar, donar seguretat i sostenir al nen i al jove en tot allò que esdevingui per tal d’afavorir-lo en la millora de la seva integració emocional. Donant aquestes eines a mestres, educadors, professors i acompanyants ampliem els seus coneixements i la seva capacitat d’oferir una altra mirada i una altra escolta.
Al curs d’estiu en Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne, es donaran a conèixer els fonaments teòrics i pràctics de l’artteràpia amb la voluntat d’oferir un altre tipus d’escolta cap a l’alumne.
El curs, de 20 hores de durada, serà del 27 de juny al 5 de juliol a la sala d’actes de l’Hospici d’Olot.
COM PODEM ACOMPANYAR LA TRANSSEXUALITAT EN L'ÀMBIT EDUCATIU?
Darrerament han emergit diversos casos d’infants i adolescents trans o amb expressions de gènere que trenquen amb les expectatives socials i, en alguns casos, amb un desenllaç tràgic.
Els centres educatius i els espais d’educació en el lleure són els entorns on infants i joves se socialitzen i passen bona part del seu temps, i és molt important que els professionals que hi treballen tinguin les eines suficients per abordar aquestes experiències i acompanyar aquestes persones evitant al màxim l’impacte de la discriminació.
El curs Perspectives transsexuals en l’àmbit educatiu, de 15 hores de durada i que tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 de juliol, vol donar eines per incorporar una perspectiva trans en la pràctica educativa amb la voluntat de transformar aquests espais perquè totes les expressions de gènere hi tinguin cabuda.
CURS DE TÈCNICA VOCAL PER A DOCENTS
La tècnica Estill Voice Craft parteix del coneixement de l’anatomia, la fisiologia i el funcionament de la veu i ofereix una pràctica sistemàtica de les estructures de l’aparell fonador, per assegurar-nos una bona salut vocal.
El Curs de tècnica vocal basat en el mètode Estill Voice Training vol donar a conèixer i practicar l’entrenament vocal que qualsevol professional de la veu necessita per estar més fort vocalment parlant. Descobrirem quina tècnica vocal pròpia ens funciona millor per poder desenvolupar la nostra tasca de forma òptima, segura i saludable.
El curs tindrà lloc els dies 5 i 6 de juliol a càrrec d’Olga López, vocal coach i cantant, i s’adreça principalment a docents, ja que la veu és una eina indispensable per al seu dia a dia, però és obert a estudiants i a qualsevol professional que la utilitzi com a eina de treball.
LA TRANSFORMACIÓ DE CATALUNYA AL LLARG DEL S.XIX
El Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca i la FES ofereixen una nova proposta de curs d’estiu adreçats a historiadors i a totes aquelles persones interessades.
El curs La Transformació de Catalunya al llarg del s.XIX vol donar una visió general dels fets més significatius d’aquest segle, al llarg de dues jornades intensives on es donaran a conèixer els aspectes més importants del procés de transformació de la societat catalana, des d’un model rural fins a un model industrial. S’abordarà tant des de la perspectiva quantitativa que va suposar aquest canvi (èxode poblacional del camp a la ciutat) com des de la perspectiva qualitativa (nous paràmetres de comportament social, cultural, polític, moral i econòmic.
Serà els dies 6 i 7 de juliol a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa.
2on NIVELL DE PERCUSSIÓ CORPORAL AMB SANTI SERRATOSA
Els dies 11, 12 i 13 de juliol tindrà lloc a la sala d’assaig Pep Mora del Teatre Principal d’Olot el curs Aplicacions i didàctica del ritme a través de la percussió corporal. Mètode SSM, 2on nivell està pensat per a tothom que vulgui aprofundir en el coneixement de la percussió corporal i les seves aplicacions a l’aula, i no és imprescindible haver fet el primer nivell.
Ens centrarem en el treball rítmic, coneixerem el control de totes les seves característiques i el desenvolupament de totes les estratègies didàctiques que ens aporta.
Un curs eminentment pràctic (és imprescindible dur roba i calçat còmode) a càrrec de Santi Serratosa, graduat en Música Moderna, musicoterapeuta i creador i director de la SSM BigHand.
> PARAL·LELS
El llibre La planificació del paisatge en l’àmbit local a Europa, ja està disponible en format digital al web de l’Observatori del Paisatge de Catalunya. Es tracta del segon volum de la col·lecció “Documents”.
 
Festival MOTArranca una nova edició del festival de literatura MOT. Girona i Olot s’omplen de conferències, espectacles i llibres, del 7 al 16 d’abril.
 
Tècniques de venda i formació de venedorsCurs gratuït i obert a tothom organitzat per la Federació Catalana d’Indústries de la Carn, patrona de la Fundació Kreas. Inscripcions a formacio@fundacio.org
> CALENDARI
EMPRESA
SEMINARIS EMPRESARIALS 2015-16
> Inici: 13 d’abril
> Inici: 19 d’abril
> 10 de maig
> 24 de maig
> Inici: 7 de juny

Taller de Wordpress

Gestió de projectes

Millora el rendiment de la teva empresa: KPI’s

Estratègia comercial en xarxes socials per a empreses

Atenció i comunicació al client

SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 15 d’abril
> 22 d’abril
> 6 de maig
> 20 de maig
> 27 de maig
> 10 de juny
> 23 de setembre
> 7 d’octubre
> 21 d’octubre
> 4 de novembre
> 18 de novembre
> 25 de novembre
> 16 de desembre
Competències bàsiques i capacitats de l’emprenedoria col·lectiva
Com crear la meva empresa: el Pla d’Empresa
Màrqueting per a emprenedors
Història i evolució de les xarxes socials
Bones pràctiques i consells per aprofitar les xarxes socials
Treure profit de la creativitat i la innovació per al meu projecte
Què hem de saber del règim general d’autònoms?
Com evitar els problemes més freqüents dels emprenedors
Documents i tràmits per obrir el meu negoci
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
Els fonaments de les finances de l’empresa
PROFESSIONALS
JARDINERS, PAISATGISTES I TÈCNICS D'ESPAIS VERDS
> 3 a 6 de maig Elaboració de Plans de Gestió de Risc de l’Arbrat – 2a edició
TÈCNICS DE PARCS NATURALS I BIÒLEGS
> 30/06, 1 i 2/07 IV Jornada de Conservació de Flora i Funga
DOCENTS - CURSOS D'ESTIU RECONEGUTS PER ENSENYAMENT
> Inici: 27 de juny
> 4, 5 i 6 de juliol
> 5 i 6 de juliol
> 6 i 7 de juliol
> 11, 12 i 13 de juliol
Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne
Perspectives transsexuals en l’àmbit educatiu
Curs de tècnica vocal basat en el mètode estill voice
La transformació de Catalunya al llarg del s. XIX
Aplicacions i didàctica del ritme a través de la percussió corporal
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat