Si no ho veus correctament mira'l al navegador clicant aquí
Si vols deixar de rebre aquest butlletí clica aquí
PATI NÚÑEZ I PHILIP STANTON, AL POSTGRAU EN PACKAGING TÈCNIC I CREATIU
Amb la voluntat d’oferir formació específica als professionals del disseny gràfic, l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, la FES i la UdG organitzen a Olot un Postgrau en Packaging Tècnic i Creatiu.
Un postgrau de caire professionalitzador perquè comptarem amb la col·laboració d’empreses líders en el sector (Alzamora GroupComexi Group i Enplater) que oferiran els seus coneixements i les seves instal·lacions per a la realització de projectes.
També tècnic, perquè s’hi treballaran aspectes com les tipologies de packs, la tipografia, la logística o el medi ambient.
I creatiu perquè comptarem amb la participació de professionals de primera línia com Pati NúñezBacky LawtonPhilip Stanton o Enric Aguilera.
La matrícula ja és oberta i els alumnes i exalumnes de l’Escola d’Art d’Olot podran gaudir d’un 10% de descompte. A més, l’Escola posa a disposició dels interessats 8 beques de 500€ (consultar bases).
ESTRATÈGIA COMERCIAL EN XARXES SOCIALS
Les xarxes socials són un dels elements que poden ajudar a millorar a les empreses a l’hora de comunicar-se amb els seus clients i a l’hora de donar-se a conèixer. Però és important saber com hi he d’actuar en cadascuna d’elles i tenir una bona estratègia comercial.
En aquest seminari aprendrem a definir les principals accions que podem portar a terme en les xarxes més conegudes, tant en les business to consumer (Twitter, Facebook, Youtube, etc.) com en les business to business (Linkedin, Viadeo, Nubelo, etc.).
Josep Albertí, fundador del market place d’empreses Grea, ens donarà les claus, també, per saber posicinar-nos a Google i augmentar el trànsit cap al nostre web.
VISITA TÈCNICA ALS JARDINS DE PEPINIÈRE FILIPPI I A LA CIUTAT D'ALBI
La ciutat d’Albi, a França, distingida recentment com a Ville fleurie, està desenvolupant una política d’evolució del verd urbà a través de la requalificació dels espais públics i tots els seus condicionants. Rotondes, carreteres, jardins de barri, etc.
Els espais verds públics participen plenament en l’arquitectura urbana i cal parar especial atenció al seu aspecte i a la definició del seu ús, amb l’objectiu final de reduir la contaminació, crear nous llaços socials i mantenir la biodiversitat pròpia de cada territori.
Els dies 8 i 9 de juny farem una visita tècnica guiada als jardins de Pepinière Filippi i a la ciutat francesa d’Albi per tal de conèixer aquestes dues experiències.
L'ARTTERÀPIA COM A EINA PER AJUDAR A SER
Introduint la pràctica de l’artteràpia en l’acompanyament a infants i joves podem oferir un altre tipus d’escolta, donant seguretat i acceptant tot allò que cada individu sigui o vulgui ser, i oferint-li eines per millorar la seva integració emocional.
El curs d’estiu Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne donarà a conèixer els fonaments teòrics i pràctics de l’artteràpia i descobrirem en què consisteix un treball artterapèutic, mitjançant la presentació de casos i la realització de tallers pràctics i vivencials.
Tot amb la voluntat de donar eines a mestres, educadors, professors i acompanyats que vulguin oferir l’artteràpia als seus alumnes com a eina per ajudar a ser.
TENIM EINES PER ABORDAR LA TRANSSEXUALITAT A L'ESCOLA?
Cada cop són més els casos de bullying en centres d’ensenyament que apareixen als mitjans de comunicació del nostre país. Afrontar aquesta realitat és clau si volem aconseguir una societat lliure, justa i respectuosa, i als docents els calen eines específiques per saber resoldre aquestes situacions i atendre casos específics, com el bullying transfòbic.
Aquest curs, dirigit per Gerard Coll-Planas, director del Centre d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere de la UVic, vol visibilitzar altres formes de viure el cos i el gènere, explicar en què consisteixen aquestes vivències en infants i adolescents, donar eines per facilitar l’acompanyament d’aquestes persones i els seus entorns i elaborar propostes per a transformar els espais educatius i fer-los més accessibles per a tothom.
ESTILL VOICE CRAFT: CURS DE TÈCNICA VOCAL
Per a les persones que utilitzen la veu com a eina de treball és indispensable saber-la cuidar i, també, saber-ne fer un bon ús per a no forçar i patir-ne les conseqüències.
La principal aportació de la tècnica vocal Estill Voice Craft, a diferència d’altres mètodes, és que parteix del coneixement científic de l’anatomia, fisiologia i funcionament de la veu i, a partir d’aquesta base, ofereix una pràctica sistemàtica de les estructures de l’aparell fonador per a assegurar-ne un bon ús.
Olga López, cantant i Certified Master Teacher Estill Voice Training System, oferirà les claus i els principals conceptes d’aquesta tècnica, aplicable a qualsevol pràctica vocal (mestres i professors, cantants, periodistes, etc.).
L'EVOLUCIÓ DE CATALUNYA AL LLARG DEL S.XIX
Per tercer any consecutiu la FES i el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca (PEHOC) organitzen un curs d’estiu adreçat a historiadors, docents, estudiants i obert a totes les persones interessades en la temàtica.
Seguint la línia dels anys anteriors i sense pretendre exhaurir els diferents continguts que un segle com el XIX presenta, el curs d’enguany vol donar un cop d’ull als fets més significatius d’aquest segle convuls, complex, problemàtic en la seva comprensió i ple de contradiccions.
El curs, que tindrà lloc els dies 6 i 7 de juliol a la sala d’actes de l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa comptarà amb convidats tan interessants com Ramon Arnabat, Borja de Riquer, Maties Ramisa o Care Santos, entre d’altres.
SANTI SERRATOSA TORNA A OLOT AMB EL 2on NIVELL DE PERCUSSIÓ CORPORAL
Aplicacions i didàctica del ritme a través de la percussió corporal és un curs de 15 hores principalment adreçat a mestres i educadors que vol donar eines per aprendre a fer ús de les propietats del ritme i del llenguatge musical per tal d’assolir l’ordre, l’organització i el control dels impulsos.
Es treballaran la creativitat i el sentit estètic, la coordinació i la percepció corporal, les capacitats de concentració i atenció, etc., amb l’objectiu final que cada participant pugui crear les seves pròpies activitats a l’aula.
Serà els dies 11, 12 i 13 de juliol i anirà a càrrec de Santi Serratosa, musicoterapeuta i director de la SSM BigHand.
DUES SESSIONS PER A EMPRENEDORS DEDICADES A LES XARXES SOCIALS
Conèixer l’origen i el funcionament de les principals xarxes socials i saber quina és la millor manera d’actuar en cadascuna d’elles és molt important a l’hora d’estar ben posicionats i de crear imatge de marca.
El que els nostres seguidors veuen de nosaltres a les xarxes socials on tenim presència és el que els ajuda a crear-se una imatge de nosaltres i del nostre negoci. És important, doncs, saber què volem comunicar i com hem d’actuar en cada cas.
A les properes sessions per a emprenedors Història i evolució de les xarxes socials i Bones pràctiques i consells per aprofitar les xarxes socials, que tindran lloc els dies 20 i 27 de maig respectivament, parlarem de quines xarxes són més adequades segons el nostre perfil professional, de com preparar la nostra presència i de què, com, quan i a on publicar.
ATENCIÓ I COMUNICACIÓ AL CLIENT, AMB ANTONI BARDERA
Antoni Bardera és professor de comunicació i habilitats socials i en aquest seminari, de 12 hores de durada, donarà a conèixer pautes i tècniques per saber tractar amb els clients amb la màxima efectivitat, correcció i persuasió.
Parlarem de la psicologia de la comunicació (com afecten la ràbia o la por en la nostra productivitat, per exemple), de la comunicació verbal (comunicació agressiva, submisa o assertiva; els errors més habituals en la comunicació amb el client; o tècniques de discussió i persuasió, entre d’altres) i de la comunicació no-verbal (les mirades, els somriures o les posicions corporals).
Un curs eminentment pràctic que s’adreça a aquelles persones que tracten amb clients dia a dia i que volen dominar les tècniques bàsiques per a saber-se comunicar amb assertivitat, correcció i efectivitat.
> PARAL·LELS
Curs de Gestió Forestal Sostenible – La doctora en Biologia Antònia Caritat torna a dirigir aquest curs d’estiu de la UNED que tindrà lloc del 27 al 30 de juny.

Workshops d’estiu d’RCR ArquitectesDe l’1 al 26 d’agost l’Espai Barberí d’Olot acull el IX Workshop d’Arquitectura i Paisatge i, del 15 al 26 d’agost, és el torn del IV Workshop Internacional d’Audiovisual i Fotografia.

La 5a edició dels Premis Mestre a Olot – L’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot acull la 5a edició dels Premis Josep Albert Mestre per premiar els projectes finals dels alumnes de totes les escoles d’art i disseny d’Espanya.

Fòrum d’oportunitats empresarials 2016 – Tens una idea o un projecte? El dimecres 15 de juny, a Olot, vine, comparteix, intercanvia i emprèn.

Nova sessió informativa de la UOC – Com em matriculo? Quina documentació he de presentar? Com s’estudia a la UOC? El proper divendres 17 de juny, a les 18.30 h, al punt de suport de la UOC a Olot (edifici Can Monsà) resoldrem aquests dubtes i molts més. Més informació i inscripcions a uocsalt@uoc.edu

Jornada sobre subvencions i bonificació a la contractació – Olga Serra, del Servei d’Ocupació de Catalunya, explicarà les noves subvencions a les que es poden acollir les empreses que contractin treballadors. Dimecres 11 de maig a l’IMPO (cal inscripció prèvia).
> CALENDARI
UNIVERSITAT
POSTGRAUS
> Inici: 10 d'octubre
> Inici: 21 d'octubre

Postgrau en Vulcanologia – 5a edició

Postgrau en Packaging Tècnic i Creati

EMPRESA
SEMINARIS I CURSOS EMPRESARIALS
> 24 de maig
> Inici: 7 de juny
Estratègia comercial en xarxes socials per a empreses
Atenció i comunicació al client
SESSIONS PER A EMPRENEDORS
> 20 de maig
> 27 de maig
> 10 de juny
> 23 de setembre
> 7 d’octubre
> 21 d’octubre
> 4 de novembre
> 18 de novembre
> 25 de novembre
> 16 de desembre
Història i evolució de les xarxes socials
Bones pràctiques i consells per aprofitar les xarxes socials
Treure profit de la creativitat i la innovació per al meu projecte
Què hem de saber del règim general d’autònoms?
Com evitar els problemes més freqüents dels emprenedors
Documents i tràmits per obrir el meu negoci
Formes jurídiques i societàries per crear una empresa
Fiscalitat bàsica per a emprenedors I
Fiscalitat bàsica per a emprenedors II
Els fonaments de les finances de l’empresa
PROFESSIONALS
TÈCNICS DE PARCS NATURALS I BIÒLEGS
> 30/06, 1 i 2/07 IV Jornada de Conservació de Flora i Funga
ARQUITECTES I ENGINYERS
> Inici: 30 de maig Curs d'introducció al REVIT
PROFESSIONALS DE LA JARDINERIA I EL PAISATGISME
> 8 i 9 de juny Visita tècnica als jardins de Pepinière Filippi i a la ciutat d’Albi
DOCENTS - CURSOS RECONEGUTS PEL DEPARTAMENT D'ENSENYAMENT
> Inici: 27 de juny
> 4, 5 i 6 de juliol
> 5 i 6 de juliol
> 6 i 7 de juliol
> 11, 12 i 13 de juliol
Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne
Perspectives trans en l’àmbit educatiu
Curs de tècnica vocal basat en el mètode estill voice
La transformació de Catalunya al llarg del s. XIX
Aplicacions i didàctica del ritme a través de la percussió corporal
Fundació d'Estudis Superiors d'Olot
C/ Joan Pere Fontanella, 3 - 17800 Olot
T 972 26 21 28 - fes@olot.cat