A continuació trobaràs la resposta a les preguntes més freqüents.

Si en tens més… truca’ns al 972 26 21 28 o escriu-nos a fes@olot.cat

 

Com puc estar informat/da del que organitzeu?

La millor manera és donar-se d’alta al nostre butlletí electrònic La FES informa.

És mensual i gratuït. Dona’t d’alta enviant-nos un correu a fes@olot.cat

També ens trobaràs a les xarxes socials Facebook, Twitter (@FESOlot) i Linkedin.

Segueix-nos!

Oferiu titulacions i certificats oficials?
 • Certificat de la FES. La FES expedeix certificats d’assistència per als cursos propis, sempre que l’alumne/a hagi assistit al mínim d’hores requerit. Per a determinats cursos, el certificat és també d’aprofitament si se supera l’avaluació estipulada.
 • Universitats. Quan la FES coorganitza cursos amb universitats, el certificat que obté l’alumne/a és un títol propi de la mateixa universitat i l’expedeix el propi centre: curs de postgrau, diploma de postgrau, curs d’especialització, curs d’estiu, etc.
 • Departament d’Educació. Si el curs té el reconeixement com a formació permanent del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i l’alumne/a és un docent reconegut, podrà obtenir el certificat oficial directament des del seu espai personal del web del Departament.
  Les persones titulades en magisteri que estiguin en possessió del CAP o que tinguin el Màster en Formació del Professorat poden obtenir el certificat del Departament encara que no hi estiguin inscrites.
 • Altres titulacions. Per a determinats cursos, el certificat d’assistència pot ser d’alguna entitat coorganitzadora. És el cas dels cursos que organitzem amb l’Escola Sert del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya o amb el Consorci Sigma.
  A vegades el certificat de la FES es pot complementar amb altres certificats. És el cas, per exemple, del Curs de Bon Coneixedor de la Garrotxa en què la FES expedeix el certificat d’assistència que permet presentar-se a l’examen de guia que acredita, si escau, el Parc Natural de la Zona Volcànica.
Oferiu facilitats de pagament i beques?
 • Preus i descomptes. En determinades activitats s’ofereixen diferents preus. Els beneficiaris de descomptes han d’acreditar el motiu pel qual hi poden accedir. Consulteu a la pàgina de cada curs els preus que s’ofereixen.
 • Beques. Per a determinades activitats hi ha la possibilitat de beneficiar-se d’una beca. En cada cas s’especifica la normativa que la regula.
 • Facilitats de pagament. Per a cursos de llarga durada i cost elevat es facilita el pagament fraccionat. Demana’ns si el curs al qual vols apuntar-te preveu aquesta possibilitat.
 • Bonificació de la formació. La bonificació de la formació es realitza a través de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo i hi tenen dret totes les empreses. Les persones autònomes en queden excloses, però sí que se’n poden beneficiar els treballadors/es que estiguin contractats en el règim general de la Seguretat Social. Podeu consultar aquesta qüestió amb detall a l’apartat de Gestioneu la bonificació de la formació a les empreses?
 • Què són els PIF? Els Permisos Individuals de Formació són un tipus de bonificació aplicable a la formació reglada –entre els quals s’inclouen els títols propis de les universitats- que depèn també de la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo. Els PIF cobreixen el cost/hora de les hores de permís concedides al treballador/a per realitzar la formació. Els PIF solen ser més avantatjosos que les bonificacions, tot i que tenen una limitació de 200 hores anuals o per curs lectiu i per alumne/a, i una altra limitació d’hores totals anuals per a les empreses, segons el seu nombre de treballadors.
Com sé que tinc la plaça reservada?

Des del web pots reservar la teva plaça. Si el curs és de pagament, la teva inscripció no queda confirmada fins que no s’hagi realitzat el pagament corresponent.

En qualsevol cas, rebràs un correu electrònic de confirmació de la reserva i un de confirmació del pagament.

Si finalment no puc venir, em torneu els diners?

Les eventuals devolucions es realitzaran en els 15 dies laborals posteriors a l’inici del curs, per transferència bancària i a nom de qui va realitzar el pagament:

 • Per a les cancel·lacions anteriors als 10 dies laborables previs a l’inici del curs es reemborsarà el 100% de l’import d’inscripció, excepte les despeses de gestió que es puguin ocasionar.
 • Per a les cancel·lacions entre 10 i 3 dies laborables previs a l’inici del curs es reemborsarà el 50% de l’import d’inscripció, excepte les despeses de gestió que es puguin ocasionar.
 • Les cancel·lacions amb menys de 3 dies laborables d’anticipació no tindran dret a cap devolució.
Gestioneu la bonificació de la formació a les empreses?

La FES pot gestionar sense cost addicional la bonificació de la formació mitjançant la Fundación Estatal para la Formación en el Empleo a les empreses que ho sol·licitin, sempre que l’activitat sigui bonificable i l’empresa compti amb crèdit suficient.
Nota important: Les persones autònomes i les treballadores de l’administració pública no es poden bonificar la formació.

 • En què consisteix? Les empreses que cotitzen en concepte de formació professional a la Seguretat Social generen un crèdit al seu favor davant l’Administració amb el qual es poden finançar les accions formatives que desenvolupen els seus treballadors/es.
 • Qui en pot ser beneficiari? Totes les empreses que tinguin un centre de treball en el territori estatal i cotitzin per formació professional. Les persones autònomes i treballadores de l’Administració pública no es poden bonificar la formació.
 • Quina formació es pot bonificar? Es poden bonificar tots els cursos de més d’una hora de durada. Les jornades, congressos o similars, no es poden bonificar. En cap cas, les hores de formació no poden ser superiors a 8 hores diàries.
 • És bonificable tot el cost de la formació? Depèn de cada cas, del crèdit formatiu i del màxim bonificable, que ve determinat per la tipologia i el nombre d’hores del curs.
 • Limitacions: Per normativa, les empreses que opten per realitzar un pla de formació bonificada estan limitades per dos requisits que han de complir: l’aportació privada i els col·lectius prioritaris (vegeu-ne més detalls en el pdf annex).

Passos a seguir perquè la FES us tramiti la bonificació:

 • Formalitzar la inscripció al curs que us interessi 15 dies abans de la data d’inici (amb menys anticipació, informeu-vos) omplint la documentació que us lliurarem.
 • Si l’empresa té Representació Legal dels Treballadors (RLT) està obligada a informar la RLT amb 15 dies d’antelació respecte de la data d’inici del curs.
 • Un cop confirmat el curs, s’haurà de fer efectiu el pagament de la matrícula corresponent.
 • L’empresa s’haurà d’adherir al conveni d’agrupació d’empreses, amb la FES com a entitat organitzadora, signant el titular o representant legal. És molt important enviar aquesta documentació per duplicat a la FES 15 dies abans de l’inici del curs. L’empresa cal que custodiï la còpia el Conveni d’agrupació d’empreses que la FES li retornarà.
 • El participant ha d’assistir, per llei, a un mínim del 75% de l’acció formativa per poder tramitar la bonificació del curs. Cal tenir present que, per a la majoria de cursos de la FES, el certificat d’assistència s’obté participant al 80% de l’acció.
 • Un cop finalitzat el curs, la FES notificarà a cada empresa la quantitat a bonificar per correu electrònic.
 • L’empresa, o el seu gestor, serà qui aplicarà les bonificacions en els butlletins de cotització de la Seguretat Social.

Per a més informació, truqueu al 972 26 21 28 o poseu-vos en contacte amb nosaltres a fes@olot.cat

Feu formació a mida o in company per a empreses i organitzacions?

Sí. Si la teva empresa té alguna necessitat formativa específica o vols en exclusiva per al teu equip algun dels cursos que proposem, parlem-ne: us podem ajudar a trobar una solució.

Tenim 20 anys d’experiència organitzant formació professionalitzadora i contínua, una àmplia xarxa de relacions amb professionals d’àmbits molt diversos, amb escoles de negocis, universitats i altres centres de formació de referència.

Em podeu ajudar a elaborar el pla de formació de la meva empresa?

Sí. La FES ofereix un servei de consultoria a empreses i organitzacions per ajudar-les a elaborar el seu pla de formació. Treballem sobre la base de l’anàlisi de les necessitats del moment present i amb la visió de futur de la mateixa organització per presentar de forma ordenada i segons prioritats les necessitats formatives d’aquesta organització tenint en compte les particularitats de les diferents àrees i persones.

La finalitat és, doncs, oferir una panoràmica global que permeti prendre decisions encertades en benefici de les persones treballadores i de la competitivitat de l’organització, per assolir els objectius de futur passant de l’estat actual a l’òptim.

Treballarem estretament amb vosaltres i l’element principal de la feina seran les entrevistes personalitzades amb responsables significatius de l’empresa o l’organització per detectar les necessitats actuals i futures en funció de l’estratègia de l’organització o dels reptes concrets de cada departament.

La FES aporta anys d’experiència en l’organització de formació, una àmplia xarxa de relacions amb universitats, escoles de negocis i altres centres de formació de referència, i personal tècnic especialitzat en formació professionalitzadora i de continuïtat.

Puc oferir-me per impartir formació?

Si tens experiència docent i/o professional, pots fer-nos arribar la teva proposta a fes@olot.cat. Quan programem les activitats, valorem també les propostes que hem rebut i, eventualment, les incorporem a la programació.

Si la teva proposta no encaixa en cap dels programes que tenim, potser et podrem orientar per tirar-la endavant en un altre àmbit.

Quina altra formació s'ofereix a la Garrotxa?

Estudis universitaris:

 • UNED Garrotxa ofereix els cursos d’accés a la universitat per a majors de 25 anys i de 45 anys, i els graus en Història de l’Art, Ciències Ambientals, Educació Social i Pedagogia.
 • L’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot imparteix ensenyaments superiors de Disseny en les especialitats de disseny gràfic i disseny d’interiors.

Formació professional:

Idiomes:

Altra formació:

 • Podeu adreçar-vos a l’Escola d’Adults per a les proves d’accés a cicles superiors, el graduat en educació secundària i el cicle formatiu instrumental.
 • Alfabetització informàtica per a usuaris del servei d’orientació laboral de DinàmiG, agència d’innovació i desenvolupament de la Garrotxa.
Quin és el número de compte on fer el pagament de la matrícula?

Pots fer el pagament de la matrícula mitjançant transferència bancària al cc de Triodos Bank ES61 1491 0001 2121 4326 5029.

No t’oblidis de fer-hi constar el teu nom i cognoms i el codi de l’activitat a la que et vols matricular.

Com arribar a la FES?

Des de Barcelona i Vic: la millor opció és venir per la C17 i, passat Vic, agafar la C37 (túnels de Bracons). Un cop sortiu del túnel heu de fer la rotonda i agafar la sortida que diu Olot.

Seguiu tot recte –travessareu el poble de les Preses-, fins que entreu a Olot per una rotonda molt gran amb una escultura que sembla una balança amb un volcà vermell a un costat i un de verd a l’altre.

En aquesta rotonda, en comptes de seguir recte cap al centre de la ciutat, agafeu el desviament de la dreta per agafar el vial Sant Jordi. Seguint per aquest vial, anireu fent rotondes fins que arribeu en una on veureu una gasolinera BP. Aquí cal que feu tres quarts de volta (cap a l’esquerra) i aneu cap al centre de la ciutat.

Aneu recte, creueu el riu i just després del pont gireu a la dreta. Just el carrer que surt a la vostra esquerra és el carrer Joan Pere Fontanella: nosaltres som a dalt de tot d’aquest carrer, al número 3.

Des de Girona i Figueres: cal que entreu a Olot per la segona sortida (Olot nord). Veureu que la rotonda queda just a sota de la carretera; per tant, quan agafeu el trencant, fareu una petita baixada.

Arribareu en una rotonda i cal que seguiu en direcció al centre de la ciutat. En la següent rotonda enlloc de seguir cap al centre de la ciutat cal que seguiu en direcció les Preses i Santa Coloma de Farners. En aquests moments sereu al vial Sant Jordi. Continueu tot recte fins que arribareu en una gran rotonda on a mà esquerra veureu que hi ha una gasolinera BP. En aquesta rotonda cal que gireu a la dreta cap al centre. Aneu recte, creueu el riu i just després del pont gireu a la dreta. Just el carrer que surt a la vostra esquerra és el carrer Joan Pere Fontanella: nosaltres som a dalt de tot d’aquest carrer, al número 3.

Des d’Andorra i Ripoll: entrareu a la comarca per la Vall de Bianya pels túnels de Collabós. Si seguiu les indicacions d’Olot, accedireu a la ciutat per la mateixa rotonda que els que vénen de Girona i Figueres.

Des de Santa Coloma de Farners: entrareu a la comarca per les Preses. Si seguiu les indicacions d’Olot, accedireu a la ciutat per la mateixa rotonda que els que vénen de Barcelona i Vic.

En transport públic. Per arribar a Olot amb transport públic la única opció és la companyia d’autobusos Teisa que té línies des de Barcelona, Vic, Girona, Figueres, Santa Coloma de Farners i Ripoll (vegeu aquí els horaris).

Aquestes línies d’autobús enllacen amb trens a Girona, Figueres (Vilafant) i Vic.

Els aeroports més propers són l’Aeroport del Prat (a 130 km) i l’aeroport de Girona (a 65 km). Ambdós tenen enllaços al centre de la ciutat des d’on es pot connectar amb els autobusos de la Teisa.

On puc aparcar?

Si has seguit les instruccions de “Com arribar a la FES” hauràs arribat a l’aparcament de l’antic escorxador. El carrer que s’enfila a la teva esquerra és el carrer de Joan Pere Fontanella, on, al final de tot, al número 3, hi ha l’edifici de Can Monsà, la seu de la FES.

Les opcions gratuïtes que tens per aparcar són el mateix aparcament de l’antic escorxador o la ronda Fluvià, que és el carrer que va vorejant el riu. Si aquí no trobes aparcament, quasi al final de la ronda Fluvià veuràs un altre pont: creua el riu i, just a l’altre costat, hi trobaràs un ampli aparcament de terra on probablement podràs aparcar.