POSTGRAU EN VULCANOLOGIA

logo postgrauDel 18 al 31 d’octubre es realitza a Olot la 9a edició del Curs de Postgrau en Vulcanologia per la Universitat de Girona que organitzen la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i la Fundació UdG: innovació i formació. A més, compta amb la col·laboració de Geociències Barcelona-CSIC, la International Association of Volcanology and Chemistry of the Earth’s Interior (IAVCEI), el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la Diputació de Girona, la Càtedra de Geografia i Pensament Territorial de la UdG, l’Ajuntament d’Olot i l’Espai Cràter.

El curs explicarà el funcionament dels volcans, els riscos associats que comporten i també els seus beneficis. També es repassarà en detall les últimes recerques científiques en el coneixement de les dinàmiques eruptives i els seus efectes, en la predicció i prevenció de les erupcions, en la vigilància dels volcans i en l’aprofitament econòmic.

El professorat del postgrau està format pels dos directors del curs, Joan Martí Molist i Adelina inauguració postgrau vulcanologiaGeyer Traver, i altres 5 experts més que són:

  • Carmen López, directora del Instituto Geográfico Nacional (IGN)
  • Gerardo Aguirre, professor a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic
  • Llorenç Planagumà, director de Tosca i assessor en geologia del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
  • Bruno Scaillet, professor a l’Institut des Sciences de la Terre a Orleans
  • Juan Andújar, professor a l’Institut des Sciences de la Terre a Orleans

Per aquesta edició es compta amb la participació de 23 alumnes d’arreu del món provinents de Mèxic, Argentina, Colòmbia, Xile i Espanya. Aquests alumnes combinaran les sessions teòriques a la seu de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot amb la visita a diferents afloraments del camp volcànic gironí, situats a la zona volcànica de la Garrotxa i la zona de la Crosa de Sant Dalmai i Canet d’Adri.

Podeu consultar el programa aquí.

 

 

SORTIDES DE CAMP

Aflorament volcànic de la Crosa de Sant Dalmai

closa de sant dalmai fes olot                    sant dalmai 2

 

Canet d’Adri

Canet d'Adri 2                    Canet d'Adri 3

 

Colada de lava del Boscarró, Sant Joan les Fonts

Boscarró 1

 

La Pomareda

Pomareda 1

 

Volcà del Croscat

Croscat 1

 

Volcà Rocanegra

Rocanegra 1