Curs per a tècnics i professionals de la salut, l’educació i l’àmbit comunitari que desitgen una formació diferenciada que els permeti una renovació i enriquiment de la pròpia pràctica professional de treball amb les persones.
Es valorarà haver tingut un contacte previ amb la metodologia i coneixement de l’Artteràpia que els permeti el seu aprofundiment.
Objectius:
Aprofundir en els fonaments teòrics i recursos de la pràctica del mètode en l’Artteràpia com a elements d’intervenció orientats al treball amb persones.
Ampliar i incorporar noves formes de representació amb el suport dels llenguatges artístics i la seva potencialitat.
Comença:
Dimecres 29 de gener de 2020 a les 17:30fins Dimecres 19 de febrer de 2020 a les 21:00
Durada:
14 hores presencials + 1 hora de treball personalPreu:
Matrícula general | 145 € |
---|---|
Socis Grefart i col·legiats en Educació Social, Psicologia i Infermeria. | 125 € |
Límit per apuntar-se:
22 generBonificable:
SíReconeixement:
Curs reconegut com a formació permanent pel Departament d'Educació.Codi:
20002Vols bonificar aquesta formació?
Si NoPrograma:
- Incorporació en la pràctica professional alguns dels objectius de l’Artteràpia.
- Metodologia aplicada a la pràctica.
- Tallers vivencials artterapèutics.
- Aprofundiment en la proposta artterapèutica, mitjançant el dispositiu de la presentació de casos com a forma de relacionar teoria i pràctica.
- Presentació de casos dels participants del curs per repensar la intervenció des de la mirada artterapèutica.
- Promoció de vivències emocionals integradores en cada professional.
- Actualització de les capacitats creatives i comunicatives dels professionals.
La metodologia és fonamentalment vivencial, activa i participativa. Treballarem en base als tallers d’Artteràpia en els que, a partir de la vivència dels processos creadors i amb les produccions que sorgeixen (plàstiques, corporals, de paraula, dansades, escrites, sonores, etc.) es realitza un procés d’anada i de tornada entre allò viscut, la reflexió i la conceptualització, com també s’extreuen les eines de treball que potenciaran la mirada del tècnic/a i del/la professional en el seu fer amb el treball amb persones.
El dispositiu de presentació de casos, tant per a les artterapeutes com pels participants, permetrà aprofundir en els fonaments del treball amb persones, sobre l’escolta a l’altre i les representacions personals per a la construcció pròpia de cada professional. Reobrirar la mirada sobre els casos concrets i, per tant, provocar efectes de canvi en la forma d’intervenció del professional.
Professorat:
-
Alícia Expósito Comino
Artterapeuta, llicenciada en Coreografia i Tècniques d’Interpretació de la Dansa (Institut del Teatre de Barcelona). Formació en Artteràpia per l’AEC (INECAT-París). Cursos d’Especialització en Supervisió d’Artteràpia de la Universitat de Girona. Màster Integratiu en Artteràpia de la Universitat de Girona. Coordinadora, docent i tutora del Diploma de Postgrau en Artteràpia i del Màster Integratiu en Artteràpia de la Universitat de Girona. Supervisions de la pràctica professional. Pràctica privada individual i petit grup a Olot i Girona. Experiència professional amb adults, gent gran, nens i joves, persones amb discapacitat, integració social i salut mental. Vicepresidenta de Grefart (Associació professional d’artterapeutes) i Presidenta d’ALTRART (Associació d’Artteràpia Olot).
-
Clara Aulina Ros
Artterapeuta, llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Diploma de Postgrau i Màster Integratiu en Artteràpia per la Universitat de Girona. Membre fundadora d’ALTRART i membre professional de Grefart (Associació professional d’artterapeutes). Tutora del Diploma de Postgrau i del Màster Integratiu en Artteràpia de la Universitat de Girona. Pràctica privada individual i petit grup a Olot i Girona Experiència professional amb adults i nens.
Correus de contacte:
- MARTA FIGUERAS BARNERA – mfigueras@olot.cat