Curs d’estiu en Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne (6a edició) | FES

Curs d’estiu en Artteràpia per a mestres i educadors: una altra mirada cap a l’alumne (6a edició)

Fundació d'Estudis Superiors d'Olot (c/ Joan Pere Fontanella, 3) 05/07/21
4 Sessions / 15 hores (14 hores presencials + 1 hora de treball personal)

Aquest curs va dirigit als i les professionals que treballen directament en el camp de la infància i l’adolescència com a mestres, professors i educadors i volen sumar coneixements i reflexionar sobre un altre tipus d’escolta que permet acceptar, acompanyar, donar seguretat i sostenir al nen i al jove en tot allò que esdevingui per tal d’afavorir-lo en la millora de la seva integració emocional.

Donarem a conèixer l’Artteràpia i la seva metodologia de treball en la recerca de les capacitats creadores dels nens i joves.

Objectius:

  • Conèixer els fonaments teòrics i els recursos tant pràctics com metodològics que ofereix l’Artteràpia com a elements d’intervenció orientats a l’alumne.
  • Ampliar i incorporar noves formes de representació amb el suport de llenguatges artístics i aprofitant-ne tot el seu potencial.

Comença:

Dilluns 05 de juliol de 2021 a les 16:00
fins Dijous 08 de juliol de 2021 a les 19:30
Totes les dates

Lloc de realització:

Fundació d'Estudis Superiors d'Olot (c/ Joan Pere Fontanella, 3)

Durada:

15 hores (14 hores presencials + 1 hora de treball personal)

Preu:

Matrícula general145 €
Socis de Grefart, col·legiats en psicologia, educació social o infermeria125 €

Límit per apuntar-se:

28 juny

Bonificable:

Reconeixement:

Reconegut amb un crèdit ECTS per la Universitat de Girona

Codi:

21050

Vols bonificar aquesta formació?

Si No

Programa:

·       Introducció teòrica a l’Artteràpia. Què és i què proposa. Objectius.

·       Presentació de casos reals treballats amb Artteràpia.

·       Tallers vivencials artterapèutics.

.       Promoure una vivència emocional integradora en cada mestre.

·      Contribuirem a desenvolupar les dificultats inherents al treball a l’aula.

·       Actualització de les capacitats creatives i comunicatives del professorat.

 

Metodologia

La metodologia és fonamentalment vivencial, activa i participativa. L’eix principal el formen els tallers d’Artteràpia en els que a partir de la vivència dels processos creadors i amb les produccions  que sorgeixen (plàstiques, corporals, de paraula, dansades, escrites, sonores, etc.), es realitza un procés d’anada i tornada entre allò viscut, la reflexió i la conceptualització, com també s’extreuen les eines de treball que potenciaran la professió del mestre i educador en el seu fer pedagògic amb els alumnes.

El dispositiu de presentació de casos i projectes treballats amb Artteràpia amb nens i claustres de mestres a escoles i instituts permet obrir la mirada sobre l’altre i permet altres formes de relació i de coneixença amb els companys, tant cap als alumnes com entre els mestres.

 

Destinataris

Aquest curs va dirigit als i les professionals que treballen directament en el camp de la infància i adolescència com a mestres, professors i educadors i a tècnics del tercer sector.

 

Calendari

5, 6, 7 i 8 de juliol: de 16 a 19.30h.

Durada: 14 hores presencials i 1 hora de treball personal.

 

Professorat:

  • Alícia Expósito Comino

    Artterapeuta, llicenciada en Coreografia i Tècniques d’Interpretació de la Dansa (Institut del Teatre de Barcelona). Formació en Artteràpia per l’AEC (INECAT-París). Cursos d’Especialització en Supervisió d’Artteràpia de la Universitat de Girona. Màster Integratiu en Artteràpia de la Universitat de Girona. Coordinadora, docent i tutora del Diploma de Postgrau en Artteràpia i del Màster Integratiu en Artteràpia de la Universitat de Girona. Supervisions de la pràctica professional. Pràctica privada individual i petit grup a Olot i Girona. Experiència professional amb adults, gent gran, nens i joves, persones amb discapacitat, integració social i salut mental. Vicepresidenta de Grefart (Associació professional d’artterapeutes) i Presidenta d’ALTRART (Associació d’Artteràpia Olot).

  • Clara Aulina Ros

    Artterapeuta, llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Diploma de Postgrau i Màster Integratiu en Artteràpia per la Universitat de Girona. Membre fundadora d’ALTRART i membre professional de Grefart (Associació professional d’artterapeutes). Tutora del Diploma de Postgrau i del Màster Integratiu en Artteràpia de la Universitat de Girona. Pràctica privada individual i petit grup a Olot i Girona Experiència professional amb adults i nens.

Correus de contacte:

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration