7a edició del Curs d’estiu en Artteràpia per a mestres i educadors

FES Olot 03/07/23
4 Sessions / 15 hores
Només queda 1 plaça

Aquest curs va dirigit als i les professionals que treballen directament en el camp de la infància i l’adolescència com a mestres, professors i educadors i volen sumar coneixements i reflexionar sobre un altre tipus d’escolta que permet acceptar, acompanyar, donar seguretat i sostenir al nen i al jove en tot allò que esdevingui per tal d’afavorir-lo en la millora de la seva integració emocional.

Donarem a conèixer l’Artteràpia i la seva metodologia de treball en la recerca de les capacitats creadores dels nens i joves.

Objectius:

 • Conèixer els fonaments teòrics i els recursos tant pràctics com metodològics que ofereix l’Artteràpia com a elements d’intervenció orientats a l’alumne.
 • Ampliar i incorporar noves formes de representació amb el suport de llenguatges artístics i aprofitant-ne tot el seu potencial.

Comença:

Dilluns 03 de juliol de 2023 a les 16:00
fins Dijous 06 de juliol de 2023 a les 19:30

Lloc de realització:

FES

Durada:

15 hores

Preu:

Matrícula General145 €
Socis de Grefart, col·legiats en psicologia, educació social o infermeria125 €

Límit per apuntar-se:

29 juny

Bonificable:

Reconeixement:

Reconegut com a formació permanent pel Departament d'Educació

Vols bonificar aquesta formació?

Si No

Programa:

 • Introducció teòrica a l’Artteràpia. Què és i què proposa. Objectius.
 • Presentació de casos treballats amb Artteràpia.
 • Tallers vivencials artterapèutics.
 • Promoure una vivència emocional integradora en cada mestre.
 • Contribuir a desenvolupar les dificultats inherents al treball a l’aula.
 • Actualització de les capacitats creatives i comunicatives del professorat.

 

Metodologia

La metodologia és fonamentalment vivencial, activa i participativa. L’eix principal el formen els tallers d’Artteràpia en els que a partir de la vivència dels processos creadors i amb les produccions  que sorgeixen (plàstiques, corporals, de paraula, dansades, escrites, sonores, etc.), es realitza un procés d’anada i tornada entre allò viscut, la reflexió i la conceptualització, com també s’extreuen les eines de treball que potenciaran la professió del mestre i educador en el seu fer pedagògic amb els alumnes.

El dispositiu de presentació de casos i projectes treballats amb Artteràpia amb nens i claustres de mestres a escoles i instituts permet obrir la mirada sobre l’altre i permet altres formes de relació i de coneixença amb els companys, tant cap als alumnes com entre els mestres.

 

Destinataris

Aquest curs va dirigit als i les professionals que treballen directament en el camp de la infància i adolescència com a mestres, professors i educadors i a tècnics del tercer sector.

 

Professorat

Alícia Expósito Comino. Artterapeuta, llicenciada en Coreografia i Tècniques d’Interpretació de la Dansa (Institut del Teatre de Barcelona). Formació en Artteràpia per l’AEC (INECAT-París). Cursos d’especialització en Supervisió d’Artteràpia (UdG) – Màster Integratiu en Artteràpia (UdG) – Coordinadora, docent i tutora del Diploma de Postgrau en Artteràpia i del Màster Integratiu en Artteràpia de la Universitat de Girona (des del 2005 a l’actualitat). Supervisions de la pràctica a professionals – Treball i experiència amb adults, gent gran, residències i centres de dia, nens i joves en escoles i instituts, persones amb discapacitat, integració social i salut mental – Equips de professionals – Pràctica privada presencial i telemàticament. Presidenta d’ALTRART (Associació d’Artteràpia Olot) i vicepresidenta de GREFART (Associació Professional d’Artterapeutes).

Clara Aulina Ros. Artterapeuta – Llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona –  Diploma de Postgrau i Màster Integratiu en Artteràpia per la Universitat de Girona – Membre fundadora d’ALTRART i membre professional de Grefart (Associació professional d’artterapeutes) – Tutora del Diploma de Postgrau i del Màster Integratiu en Artteràpia de la Universitat de Girona – Pràctica privada individual i petit grup a Olot i Girona – Experiència professional amb adults, nens, salut mental, integració social i àmbit comunitari.

 

Calendari

3, 4, 5 i  6 de juliol: de 16 a 19.30h.

Durada: 14 hores presencials i 1 hora de treball personal.

 

Preu

Matrícula general: 145€

Socis de Grefart, col·legiats en psicologia, educació social o infermeria: 125€

 

Lloc de realització

A Can Monsà – seu de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot – c/ Joan Pere Fontanella, 3, d’Olot.

Professorat:

 • Alícia Expósito Comino

  Artterapeuta, llicenciada en Coreografia i Tècniques d’Interpretació de la Dansa (Institut del Teatre de Barcelona). Formació en Artteràpia per l’AEC (INECAT-París). Cursos d’Especialització en Supervisió d’Artteràpia de la Universitat de Girona. Màster Integratiu en Artteràpia de la Universitat de Girona. Coordinadora, docent i tutora del Diploma de Postgrau en Artteràpia i del Màster Integratiu en Artteràpia de la Universitat de Girona. Supervisions de la pràctica professional. Pràctica privada individual i petit grup a Olot i Girona. Experiència professional amb adults, gent gran, nens i joves, persones amb discapacitat, integració social i salut mental. Vicepresidenta de Grefart (Associació professional d’artterapeutes) i Presidenta d’ALTRART (Associació d’Artteràpia Olot).

 • Clara Aulina Ros

  Artterapeuta, llicenciada en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Diploma de Postgrau i Màster Integratiu en Artteràpia per la Universitat de Girona. Membre fundadora d’ALTRART i membre professional de Grefart (Associació professional d’artterapeutes). Tutora del Diploma de Postgrau i del Màster Integratiu en Artteràpia de la Universitat de Girona. Pràctica privada individual i petit grup a Olot i Girona Experiència professional amb adults i nens.

Correus de contacte:

Només queda 1 plaça

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration