Disseny de rapports i estampació digital

FES Olot 28/09/20
15 Sessions / 60 hores

 – POSPOSAT! Noves dates en breu –

Aquest curs proposa conèixer i aprofundir en el programa Photoshop com a una eina indispensable per al dissenyador d’estampats. Es partirà d’un treball manual a través de diferents tècniques plàstiques com l’aquarel·la, pastels, llapis de colors, retoladors, tintes, etc. Els dibuixos o imatges de caràcter pictòric seran digitalitzades per al seu posterior treball a través del programa informàtic per tal d’obtenir un arxiu final rapportat amb totes les característiques tècniques necessàries per a la seva producció a nivell industrial.

Objectius:

 • Introduir als alumnes els conceptes necessaris per a la digitalització i preparació d’arxius finals i rapportats per tal de desenvolupar una col·lecció d’estampats preparada tècnicament per a la seva producció.
 • Realitzar totes les fases del procés de disseny, des del dibuix manual o digital, el tractament de la imatge, el disseny del rapport i la preparació de l’arxiu segons els principals mètodes d’estampació utilitzats a la indústria tèxtil, de tal manera que el resultat final és un disseny com a producte acabat i a punt per produir a nivell industrial.
 • Estampar els treballs finals a través de la tècnica de la sublimació, aproximadament dos metres de teixit per alumne.
 • Observar els resultats sobre teixit i les problemàtiques que poden sorgir de la materialització en peça tirada.

Comença:

Dilluns 28 de setembre de 2020 des de les 16:00 fins les 20:00

Durada:

60 hores

Preu:

Matrícula general295 €
5 matrícules amb descompte per a alumnes i exalumnes de l'ESDAP Olot270 €

Límit per apuntar-se:

21 setembre

Bonificable:

Reconeixement:

Curs pendent de ser reconegut com a formació permanent pel Departament d'Educació

Codi:

20067

Vols bonificar aquesta formació?

Si No

Programa:

 • De la llibreta d’esbós al teixit: Com adaptar el treball manual per facilitar la posterior digitalització. Treball amb diferents tècniques.
 • Photoshop:
  – Eines i entorn de treball
  – Retoc d’imatges
  – Treball de transparències i textures
  – Elaboració de rapports
  – Separació de colors
 • Sistemes d’estampació tèxtil: Característiques i tipologia d’arxiu.
 • Disseny de la carta de color.
 • Elaboració de fitxes tècniques.
 • Briefing: interpretació i materialització.
 • El portfoli com a carta de presentació.

Metodologia:
Les classes s’iniciaran amb un petit bloc teòric i una proposta pràctica que es desenvoluparà a classe. Aquesta part pràctica sempre s’iniciarà amb un treball manual sobre paper amb diferents tècniques artístiques, per a després digitalitzar i treballar
amb els recursos informàtics.
Es valorarà el treball autònom de l’alumne fora de les hores de classe, però aquest no serà estrictament necessari. Les hores de treball a l’aula seran suficients per elaborar la petita col·lecció i el portfoli.
Les correccions es faran de manera personalitzada i tot el procés anirà tutoritzat.

Professora:

Laura Gómez. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona acaba els estudis amb una estança de nou mesos a l’Aalto University a Helsinki. Treballa com a dissenyadora gràfica tèxtil durant 6 anys en

diferents estudis i també de manera autònoma.


 

El calendari és provisional. L’organització es reserva el dret de modificar-lo fins el 15 de setembre, moment en què es publicarà el calendari definitiu.

Correus de contacte:

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration