Impulsant l’Educació Física Competencial: un model basat en l’aprenentatge cooperatiu i l’avaluació formativa (2a edició)

FES Olot 07/11/19
8 Sessions / 20 hores (16 hores presencials + 4 de treball personal)

El grup de formadors Coop d’efecte es va crear l’any 2014 per la necessitat d’un grup de mestres i professors/es d’educació física per intercanviar experiències, repensar estratègies d’actuació i elaborar materials al voltant de l’àrea d’educació física. Actualment compta amb dotze membres, deu dels quals són mestres d’escola o professors/es d’institut i dos són professors/es de la UVic-UCC.

En aquests anys, i a través de l’intercanvi de bones pràctiques, els membres del grup han anat creant un model pedagògic propi en l’àrea de l’educació física sobre el qual n’han realitzat recerca i han presentat els resultats en diferents congressos d’educació física. Aquest model pedagògic es basa en l’hibridació d’estratègies didàctiques com l’aprenentatge cooperatiu, el model d’educació esportiva o l’avaluació formativa que permeten un enfocament de l’ensenyament de l’educació física competencial.

Objectius:

El principal objectiu d’aquest curs és donar a conèixer el model pedagògic propi de Coop d’efecte i posar-lo en pràctica a les escoles i instituts. A la vegada, i a través de la reflexió sobre la pràctica, es pretén provocar la innovació i la transformació en l’àrea de l’educació física. Els objectius, doncs, són:

 1. Conèixer el model pedagògic propi de Coop d’efecte en l’educació física.
 2. Posar en pràctica a l’educació física tècniques i estratègies del model.
 3. Reflexionar i debatre sobre l’aplicació pràctica del model, tant en l’educació primària com a secundària i batxillerat.
 4. Donar a conèixer el grup Coop d’efecte com a col·lectiu per a la reflexió i la innovació en l’educació física (a les persones que participin del curs, un cop acabat, se’ls hi oferirà la possibilitat d’afegir-se al grup).

Comença:

Dijous 07 de novembre de 2019 a les 18:00
fins Dijous 04 de juny de 2020 a les 20:00
Totes les dates

Durada:

20 hores (16 hores presencials + 4 de treball personal)

Preu:

130 €

Límit per apuntar-se:

05 novembre

Bonificable:

Reconeixement:

Curs reconegut com formació permanent pel Departament d'Educació.

Codi:

19108

Vols bonificar aquesta formació?

Si No

Programa:

> El model pedagògic propi de Coop d’efecte: una hibridació de models pedagògics.

> El currículum competencial i l’educació física: la competència del treball en equip.

> Aprenentatge cooperatiu i cooperació: quina és la diferència?

> L’avaluació formativa.

Metodologia:

Per tal de complir amb els objectius proposats en l’assessorament el curs es realitzarà en 8 sessions presencials on es combinarà la fonamentació teòrica amb exemples pràctics a la classe d’educació física. Durant el curs els participants s’introduiran en l’aplicació del model i posaran en pràctica als seus propis centres les tècniques i estratègies didàctiques treballades.

[Nota important: la FES es reserva el dret d’anul·lar el curs en el cas que no s’arribi al nombre mínim d’inscrits necessari. L’anul·lació es comunicarà a les persones inscrites amb el màxim d’antelació possible.]

Professorat:

 • GEMMA TORRES CLADERA

  Doctora en Educació Inclusiva.
  Professora de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic-UCC.
  Autora del llibre “Educa’ls per cooperar”.
  Membre del grup de recerca d’educació física (GREF) i membre de formadors “Coop d’efecte”.

 • JOAN ARUMÍ PRAT

  Doctor en Educació Inclusiva.
  Professor de la Facultat d’Educació, Traducció i Ciències Humanes de la UVic-UCC.
  Autor dels llibres “Entrena’ls per cooperar” i “Educa’ls per cooperar”.
  Membre del grup de formadors Coop d’efecte.

Correus de contacte:

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration