OPTIMITZA’T: Com incorporar la perspectiva de gènere i de diversitat afectiva, sexual en l’àmbit educatiu

FES Olot 29/06/23
3 Sessions / 15 hores

Vols tenir eines per aplicar la perspectiva de gènere en l’àmbit educatiu? Per què una educació amb perspectiva de gènere? Com incorporem la perspectiva de gènere i de diversitat afectiva, sexual i de gènere al nostre entorn educatiu? Ens arrisquem a fer una altra educació?

Per aplicar la perspectiva de gènere en les formacions, primerament, cal entendre què significa aquesta perspectiva. La perspectiva de gènere implica comprendre les desigualtats entre homes i dones i com aquestes desigualtats afecten el nostre entorn social i cultural. Això ens permet observar les situacions, les relacions i les dinàmiques des del punt de vista de gènere i detectar les diferències de tracte que es donen entre homes i dones.

Aquest curs volem donar-te eines per aplicar la perspectiva de gènere en les formacions  per entendre les desigualtats de gènere a l’entorn laboral, introduir exemples de gènere, fomentar la participació i la igualtat, i donar eines per combatre les desigualtats de gènere. Això ens ajudarà a crear societats més justes i equilibrades, en les quals homes i dones es tracten amb igualtat i respecte.

Sessió 1.- 29 de juny– de 09:00 a 14:00 (5h)

Sessió 2.- 30 de juny– de 09:00 a 14:00 (5h)

Sessió 3.-  5h treball autònom

 

Professora: Desiré Rodrigo García-Lo Relacional

Lo Relacional som un col·lectiu catalitzador de relacions i pràctiques que transiten entre l’educació, la creació cultural i la dinamització comunitària. Els nostres projectes educatius busquen crear experiències educatives, on els continguts es viuen i construeixen col·lectivament a través de creacions culturals i comunitàries.

 

Objectius:

• Conèixer els principals conceptes que configuren el sistema sexe-gènere.
• Prendre consciència de com opera el sistema sexe-gènere a nivell social, a l’entorn socioeducatiu i de manera individual.
• Aportar eines i metodologies per a la incorporació de la perspectiva de gènere en l’àmbit de la formació.

Comença:

Dijous 29 de juny de 2023 a les 09:00
fins Divendres 30 de juny de 2023 a les 14:00
Totes les dates

Lloc de realització:

Fundació d'Estudis Superiors d'Olot

Durada:

15 hores

Preu:

90 €

Límit per apuntar-se:

22 juny

Bonificable:

Reconeixement:

(Pendent d'acceptació).Reconegut com a formació permanent pel Departament d'Educació.

Codi:

23044

Vols bonificar aquesta formació?

Si No

Programa:

Continguts:

  • El sistema sexe-gènere
  • Sexe, identitat de gènere, expressió de gènere i orientació sexual.
  • Els mandats de gènere: privilegis, discriminacions, exclusions i violències.
  • El gènere i què més? Una mirada interseccional a les desigualtats de gènere.
  • Eines i metodologies per la incorporació de la perspectiva de gènere en la formació continuada
  • Eines per detectar, analitzar i transformar les desigualtats de gènere (masclismes i LGTBIQfòbies) al nostre entorn formatiu.
  • Dinàmiques pràctiques que podem aplicar al nostre entorn formati

Metodologia:

La formació es planteja en sí mateixa com un espai de relacions de gènere igualitàries (re-equilibri de l’ocupació de la paraula, ús d’un llenguatge inclusiu, dinamització per facilitar la participació horitzontal…). El coneixement es va creant a partir d’explicacions de la formadora, petites dinàmiques de reflexió individual i en petit grup i espais de diàleg col·lectiu.
Es tracta de dispositius de participació molts senzills per facilitar la transferència de coneixements teòrics i metodològics, que després les persones participants poden utilitzar en els seus espais de treball. D’aquesta manera l’aproximació a la perspectiva de gènere es fa d’una manera situada en relació al context i a les experiències i necessitats de les persones participants.

Preu:  90€ persona *(curs bonificable per la FUNDAE)

Inscripcions a fes@olot.cat

  • La FES es reserva el dret d’anul·lar un curs si no s’arriba al nombre mínim d’ alumnes. Qualsevol incidència al respecte, es comunicarà als interessats i s’inclourà en la pàgina web de la FES
  • En cas d’anul·lació del curs per part de la FES es retornarà l’import íntegre .

Per a més informació i inscripcions, es pot consultar la pàgina web de la FES d’Olot, trucar al 972 26 21 28 o enviar un correu electrònic a fes@olot.cat.

Correus de contacte:

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration