El GeoGebra com a eina per desenvolupar la competència matemàtica

FES Olot 05/07/19
1 Sessions / 5 hores

La Geometria és una part del currículum de les matemàtiques, dins dels blocs d’Espai, Forma i Mesura, que convé destacar per estar relacionada amb l’observació de molts elements del nostre entorn. Cal evitar definicions feixugues que l’alumnat només memoritza i prioritzar l’observació, la manipulació i l’ús de programes informàtics, per aquest ordre, per tal de veure’n tota la seva riquesa.

En aquesta jornada ens fixarem especialment sobre com programes informàtics com GeoGebra es poden utilitzar, amb criteri i de forma ajustada a la situació, per interpretar les representacions que ens ofereixen. GeoGebra és una pissarra “dinàmica” molt superior a la de guix i que ens permet completar el que la manipulació no pot assolir. En certa manera, es tracta de manipular també virtualment els objectes geomètrics.

Objectius:

  1. Desenvolupar alguns temes de Geometria fent servir la observació de l’entorn i la manipulació virtual d’objectes.
  2. Conèixer els trets principals del programa GeoGebra i practicar amb les diferents eines.
  3. Assolir els coneixements i les habilitats necessàries en l’ús d’aquest programa veient quines són, per a cada situació didàctica, les seves possibilitats com a element de suport per a l’ensenyament i l’aprenentatge de les matemàtiques.
  4. Desenvolupar activitats del currículum de matemàtiques sobre geometria amb fort component competencial en les que es puguin utilitzar eines com el programa GeoGebra.

Comença:

Divendres 05 de juliol de 2019 des de les 09:00 fins les 14:00

Durada:

5 hores

Preu:

75 €

Límit per apuntar-se:

01 juliol

Bonificable:

Reconeixement:

La jornada està reconeguda com a formació permanent pel Departament d'Ensenyament.

Codi:

19076

Vols bonificar aquesta formació?

Si No

Programa:

  • Temes del currículum de Primària i de Secundària que poden ser desenvolupats amb l’ajuda d’eines informàtiques.
  • Descàrrega del programa GeoGebra. Entorn de treball. Eines i comandaments del programa.
  • Accés a recursos disponibles a la xarxa.
  • Creació de recursos propis.
  • Propostes d’activitats per a desenvolupar a l’aula, tant per a les explicacions del professorat com perquè l’alumnat interactuï amb les aplicacions o creï les seves pròpies.
  • Disseny de “recorreguts matemàtics”. Cercant la geometria en el món que ens envolta i a les xarxes per interpretar la realitat amb l’ajut de les matemàtiques.

Metodologia:

El marc de treball serà la web del programa GeoGebra que, a banda dels materials que s’hi troben, permet la formació de grups de treball per a la realització d’exercisis i tasques, compartir materials de tot tipus, fer preguntes, consultar dubtes i intercanviar informació.

Professor:

Bernat Ancochea. Professor de Matemàtiques i vocal de l’Associació catalana de GeoGebra.

Consulta tota la programació de “Cursos d’Estiu 2019”

Correus de contacte:

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration