Seguretat alimentària: manipulació i control d’aliments

Magalí Ruiz Trubat
FES Olot 29/05/23
2 Sessions / 6 hores
Totes les places estan ocupades. Escriu a fes@olot.cat per si hi hagués alguna vacant els propers dies.

El proper mes de maig del 2023 se celebrarà un curs de formació en Seguretat alimentària: manipulació i control d’aliments a la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot a la Garrotxa.

Inici: 29/05/2023 | Finalització: 30/05/2023
Dies lectius: dilluns i dimarts 17:00 h a 20:00 h.
Duració del curs: 6 hores

100% SUBVENCIONAT

Format: Presencial

Lloc de realització:  Fundació d’Estudis Superiors d’Olot

Dates i horaris:

  • Sessió 1.- 29 de maig – de 17:00 a 20:00
  • Sessió 2.- 30 de maig – de 17:00 a 20:00

Aquesta formació està adreçada a persones que treballen en el sector alimentari, com ara restauradors, xefs, cuiners, cambrers, entre d’altres. També és una oportunitat per a aquelles persones que vulguin conèixer més sobre la seguretat alimentària i adquirir les habilitats necessàries per manipular i controlar els aliments de forma segura.

El curs de formació en Seguretat alimentària: manipulació i control d’aliments inclou sessions teòriques i pràctiques que aborden temes clau com ara la gestió d’aliments, els perills alimentaris, la higiene i la desinfecció, el control de temperatures i la manipulació correcta dels aliments.

Aquesta formació té l’objectiu de garantir que els professionals del sector alimentari siguin conscients de les normes i regulacions vigents i que puguin aplicar-les de manera efectiva en el seu treball diari per garantir la seguretat dels seus clients.

La formadora serà Magalí Ruiz, llicenciada en Ciències Químiques i consultora de Sistemes de Qualitat i Seguretat Alimentària.

Procés  de preinscripció:

1r. pas donar-se d’alta a la web fes.olot.cat com a usuari.

2n. pas realitzar la preinscripció a través del formulari del curs.

3r. pas us enviarem un correu on uns demanem la següent informació que cal omplir i retornar a  fes@olot.cat

Documentació necessària per tal de formalitzar la preinscripció:

En el cas dels treballadors en situació d’atur:

  • Annex 1 de Participació (reomplert i signat). S’enviarà adjunt al correu electrònic.
  • Full de demandant d’ocupació del SOC (document DARDO)
  • Fotocòpia del DNI

*Nota: aquest curs és prioritari per a treballadors en actiu. Les persones en situació d’atur es preinscriuran al curs i disposaran de plaça si queden vacants no omplertes per a treballadors en actiu.

El curs és 100% subvencionat gràcies al suport del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

Per a més informació i inscripcions podeu trucar al 972 26 21 28 o enviar un correu electrònic a fes@olot.cat.

Objectius:

OBJECTIU GENERAL:

– Adquirir els coneixements bàsics establerts en el RD 109/2010 relatius a la manipulació d’aliments i la importància de la reglamentació alimentària.

OBJECTIUS ESPECÍFICS:

– Conèixer els perills de contaminació d’un aliment, el seu origen, els efectes que poden ocasionar i les mesures preventives a adoptar.

– Aprendre a desenvolupar hàbits higiènics adequats per garantir la seguretat alimentària.

– Conèixer com realitzar la manipulació d’aliments, tenint en compte la influència de la conservació i l’emmagatzematge adequats, així com la higiene dels equips, els locals i els utensilis.

  • Entendre la importància del sistema d’identificació de la cadena alimentària, la Traçabilitat.
  • Entendre el concepte d’Alerta Alimentària i poder definir un procediment en cas de necessitat d’actuació.
  • Coneixement de les alertes més freqüents, presència d’al·lèrgens no identificats en l’etiquetatge.

Comença:

Dilluns 29 de maig de 2023 a les 17:00
fins Dimarts 30 de maig de 2023 a les 20:00
Totes les dates

Lloc de realització:

Can Monsà - C/ Joan Pere Fontanella, 3 d'Olot.

Durada:

6 hores

Preu:

Sense cost per l'alumne. Subvecionat pel Conforcat

Límit per apuntar-se:

26 maig

Bonificable:

No

Codi:

23037

Programa:

  • Contaminació dels aliments, tipus, vies i contaminacions encreuades.
  • Importància de la Higiene per a la Seguretat Alimentària.
  • Neteja i Desinfecció. Control de l’aigua.
  • Control de Temperatures.
  • Gestió de residus.
  • Control de Plagues.
  • Manteniment d’equips i utensilis.
  • Formació del personal.
  • Gestió de proveïdors.
  • Gestió d’al.lèrgens.
  • Traçabilitat. Transport d’aliments.
  • Preparació dels aliments.
  • Analítiques.
  • Anàlisi de perills i punts de control crític.

Professorat:

  • Magalí Ruiz Trubat

    Llicenciada en Ciències Químiques.
    Consultora de Sistemes de Qualitat i Seguretat Alimentària

Correus de contacte:

Totes les places estan ocupades. Escriu a fes@olot.cat per si hi hagués alguna vacant els propers dies.

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration