El proper mes de maig del 2023 se celebrarà un curs de formació en Seguretat alimentària: manipulació i control d’aliments a la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot a la Garrotxa.
Inici: 29/05/2023 | Finalització: 30/05/2023
Dies lectius: dilluns i dimarts 17:00 h a 20:00 h.
Duració del curs: 6 hores
100% SUBVENCIONAT
Format: Presencial
Lloc de realització: Fundació d’Estudis Superiors d’Olot
Dates i horaris:
- Sessió 1.- 29 de maig – de 17:00 a 20:00
- Sessió 2.- 30 de maig – de 17:00 a 20:00
Aquesta formació està adreçada a persones que treballen en el sector alimentari, com ara restauradors, xefs, cuiners, cambrers, entre d’altres. També és una oportunitat per a aquelles persones que vulguin conèixer més sobre la seguretat alimentària i adquirir les habilitats necessàries per manipular i controlar els aliments de forma segura.
El curs de formació en Seguretat alimentària: manipulació i control d’aliments inclou sessions teòriques i pràctiques que aborden temes clau com ara la gestió d’aliments, els perills alimentaris, la higiene i la desinfecció, el control de temperatures i la manipulació correcta dels aliments.
Aquesta formació té l’objectiu de garantir que els professionals del sector alimentari siguin conscients de les normes i regulacions vigents i que puguin aplicar-les de manera efectiva en el seu treball diari per garantir la seguretat dels seus clients.
La formadora serà Magalí Ruiz, llicenciada en Ciències Químiques i consultora de Sistemes de Qualitat i Seguretat Alimentària.
Procés de preinscripció:
1r. pas donar-se d’alta a la web fes.olot.cat com a usuari.
2n. pas realitzar la preinscripció a través del formulari del curs.
3r. pas us enviarem un correu on uns demanem la següent informació que cal omplir i retornar a fes@olot.cat
Documentació necessària per tal de formalitzar la preinscripció:
- Annex 1 de Participació (reomplert i signat). S’enviarà adjunt al correu electrònic.
- Fotocòpia del NIF/NIE (per les dues cares i que sigui llegible).
- Fotocòpia de la capçalera de la darrera nòmina o fotocòpia del darrer rebut d’autònom
En el cas dels treballadors en situació d’atur:
- Annex 1 de Participació (reomplert i signat). S’enviarà adjunt al correu electrònic.
- Full de demandant d’ocupació del SOC (document DARDO)
- Fotocòpia del DNI
*Nota: aquest curs és prioritari per a treballadors en actiu. Les persones en situació d’atur es preinscriuran al curs i disposaran de plaça si queden vacants no omplertes per a treballadors en actiu.
El curs és 100% subvencionat gràcies al suport del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.
Per a més informació i inscripcions podeu trucar al 972 26 21 28 o enviar un correu electrònic a fes@olot.cat.
Objectius:
OBJECTIU GENERAL:
– Adquirir els coneixements bàsics establerts en el RD 109/2010 relatius a la manipulació d’aliments i la importància de la reglamentació alimentària.
OBJECTIUS ESPECÍFICS:
– Conèixer els perills de contaminació d’un aliment, el seu origen, els efectes que poden ocasionar i les mesures preventives a adoptar.
– Aprendre a desenvolupar hàbits higiènics adequats per garantir la seguretat alimentària.
– Conèixer com realitzar la manipulació d’aliments, tenint en compte la influència de la conservació i l’emmagatzematge adequats, així com la higiene dels equips, els locals i els utensilis.
- Entendre la importància del sistema d’identificació de la cadena alimentària, la Traçabilitat.
- Entendre el concepte d’Alerta Alimentària i poder definir un procediment en cas de necessitat d’actuació.
- Coneixement de les alertes més freqüents, presència d’al·lèrgens no identificats en l’etiquetatge.
Comença:
Dilluns 29 de maig de 2023 a les 17:00fins Dimarts 30 de maig de 2023 a les 20:00
Lloc de realització:
Can Monsà - C/ Joan Pere Fontanella, 3 d'Olot.Durada:
6 horesPreu:
Sense cost per l'alumne. Subvecionat pel Conforcat |
---|
Límit per apuntar-se:
26 maigBonificable:
NoCodi:
23037Programa:
- Contaminació dels aliments, tipus, vies i contaminacions encreuades.
- Importància de la Higiene per a la Seguretat Alimentària.
- Neteja i Desinfecció. Control de l’aigua.
- Control de Temperatures.
- Gestió de residus.
- Control de Plagues.
- Manteniment d’equips i utensilis.
- Formació del personal.
- Gestió de proveïdors.
- Gestió d’al.lèrgens.
- Traçabilitat. Transport d’aliments.
- Preparació dels aliments.
- Analítiques.
- Anàlisi de perills i punts de control crític.
Professorat:
-
Magalí Ruiz Trubat
Llicenciada en Ciències Químiques.
Consultora de Sistemes de Qualitat i Seguretat Alimentària
Correus de contacte:
- Fundació d'Estudis Superiors d'Olot – fes@olot.cat