INSCRIPCIONS OBERTES! 100% SUBVENCIONAT!
Inici: 17 d’octubre | Finalització: 26 d’octubre
Dies lectius: dimarts i dijous 16:30 h a 19:00 h.
Duració del curs: 10 hores
Preu: subvencionat
Format: Presencial
Lloc de realització: Institut la Garrotxa, ctra. De Riudaura, 110. 17800 Olot.
Dates i horaris:
- Sessió 1.- 17 d’octubre – 16:30 h a 19:00 h.
- Sessió 2.- 19 d’octubre – 16:30 h a 19:00 h.
- Sessió 3.- 24 d’octubre – 16:30 h a 19:00 h.
- Sessió 4.- 26 d’octubre– 16:30 h a 19:00 h.
Els Sistemes d’Anàlisi de Perills i de Punt de Control Crític (APPCC) són un conjunt de procediments i mesures que s’implementen en les empreses del sector alimentari per assegurar la seguretat i qualitat dels productes alimentaris que es fabriquen o manipulen.
Aquests sistemes es basen en la identificació i anàlisi de tots els possibles perills que poden afectar la seguretat dels aliments, incloent-hi contaminants físics, químics i microbiològics. Un cop identificats aquests perills, es prenen les mesures necessàries per prevenir-los, mitigar-los o eliminar-los.
L’APPCC es desenvolupa en set passos clau:
-
Identificació dels perills: es realitza una anàlisi exhaustiva de les operacions que es realitzen en el procés de producció d’aliments per identificar quins perills poden sorgir.
-
Determinació dels punts de control crítics (PCC): es seleccionen els punts del procés on es poden controlar els perills de manera més eficaç.
-
Establiment dels límits crítics: s’estableixen els paràmetres que han de ser controlats en cada PCC per garantir la seguretat dels aliments.
-
Establiment de procediments de vigilància: es desenvolupen els protocols i procediments que s’han de seguir per controlar i monitorar els PCC.
-
Establiment de mesures correctives: en cas de detectar desviacions en els límits crítics, s’estableixen les mesures per corregir aquestes desviacions i prevenir la seva repetició.
-
Establiment de procediments de verificació: s’estableixen els procediments necessaris per assegurar que el sistema APPCC està funcionant adequadament i que es compleixen tots els requisits legals.
-
Establiment de procediments de documentació i arxiu: es documenta tot el procés, des de la identificació dels perills fins a les mesures de verificació, per garantir la traçabilitat i arxivament necessari per a futures revisions.
Els Sistemes APPCC són un element clau per garantir la seguretat alimentària i la qualitat dels aliments. Aquestes metodologies s’apliquen en tots els sectors, des de la producció fins al consum final dels aliments, i són obligatòries en molts països per complir amb les normatives i regulacions alimentàries.
Procés de preinscripció:
1r. pas donar-se d’alta a la web fes.olot.cat com a usuari.
2n. pas realitzar la preinscripció a través del formulari del curs.
3r. pas us enviarem un correu on uns demanem la següent informació que cal omplir i retornar a fes@olot.cat
Documentació necessària per tal de formalitzar la preinscripció:
- Annex 1 de Participació (reomplert i signat). S’enviarà adjunt al correu electrònic.
Annex_1_editable_català_Sistemes APPCC Bàsic
Annex_1_editable_cast_Sistemes APPCC Bàsic
- Fotocòpia del NIF/NIE (per les dues cares i que sigui llegible).
- Fotocòpia de la capçalera de la darrera nòmina o fotocòpia del darrer rebut d’autònom
En el cas dels treballadors en situació d’atur:
- Annex 1 de Participació (reomplert i signat). S’enviarà adjunt al correu electrònic.(enllaç per descarregar-se la plantilla Annex1)
- Full de demandant d’ocupació del SOC (document DARDO)
- Fotocòpia del DNI
*Nota: aquest curs és prioritari per a treballadors en actiu. Les persones en situació d’atur es preinscriuran al curs i disposaran de plaça si queden vacants no omplertes per a treballadors en actiu.
El curs és 100% subvencionat gràcies al suport del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.
Per a més informació i inscripcions podeu trucar al 972 26 21 28 o enviar un correu electrònic a fes@olot.cat.
Objectius:
- Aconseguir un nivell més elevat en seguretat alimentària.
- Sensibilitzar dels avantatges de la implantació del sistema d’APPCC, per garantir la seguretat del seus productes.
- Entendre i dissenyar els Plans de Prerequisits simplificats.
- Comprendre i superar amb èxit una inspecció /auditoria higiènic-sanitària.
Comença:
Dimarts 17 d'octubre de 2023 a les 16:30fins Dijous 26 d'octubre de 2023 a les 19:00
Lloc de realització:
OlotDurada:
10Preu:
Sense cost per l'alumne. Subvecionat pel Conforcat |
---|
Límit per apuntar-se:
13 octubreBonificable:
NoPrograma:
- Introducció al sistema d’APPCC: els seus principis i la seva mecànica d’aplicació
- Estructura general dels prerequisits: els programes i els registres
- El concepte de flexibilitat i els seus criteris d’aplicació
- Prerequisits simplificats:
- Pla de control de l’aigua
- Pla de control de plagues i altres animals indesitjables
- Pla de control de proveïdors i pla de traçabilitat
- Pla de control de temperatures
- Pla d’etiquetatge d’al·lèrgens
Dirigit a: Treballadors/es en actiu.
Professora: Magalí Ruiz
Professorat:
-
Magalí Ruiz Trubat
Llicenciada en Ciències Químiques.
Consultora de Sistemes de Qualitat i Seguretat Alimentària
Correus de contacte:
- Fundació d'Estudis Superiors d'Olot – fes@olot.cat

