Sistemes APPCC Bàsic-Seguretat Alimentària-

Magalí Ruiz Trubat
FES Olot 17/10/23
4 Sessions / 10

INSCRIPCIONS OBERTES! 100% SUBVENCIONAT!

Inici: 17 d’octubreFinalització: 26 d’octubre

Dies lectius: dimarts i dijous 16:30 h a 19:00 h.
Duració del curs: 10 hores

Preu: subvencionat

Format: Presencial

Lloc de realització:  Institut la Garrotxa, ctra. De Riudaura, 110. 17800 Olot.

Dates i horaris:

  • Sessió 1.- 17 d’octubre  – 16:30 h a 19:00 h.
  • Sessió 2.- 19 d’octubre – 16:30 h a 19:00 h.
  • Sessió 3.- 24 d’octubre – 16:30 h a 19:00 h.
  • Sessió 4.- 26 d’octubre– 16:30 h a 19:00 h.

Els Sistemes d’Anàlisi de Perills i de Punt de Control Crític (APPCC) són un conjunt de procediments i mesures que s’implementen en les empreses del sector alimentari per assegurar la seguretat i qualitat dels productes alimentaris que es fabriquen o manipulen.

Aquests sistemes es basen en la identificació i anàlisi de tots els possibles perills que poden afectar la seguretat dels aliments, incloent-hi contaminants físics, químics i microbiològics. Un cop identificats aquests perills, es prenen les mesures necessàries per prevenir-los, mitigar-los o eliminar-los.

L’APPCC es desenvolupa en set passos clau:

  1. Identificació dels perills: es realitza una anàlisi exhaustiva de les operacions que es realitzen en el procés de producció d’aliments per identificar quins perills poden sorgir.

  2. Determinació dels punts de control crítics (PCC): es seleccionen els punts del procés on es poden controlar els perills de manera més eficaç.

  3. Establiment dels límits crítics: s’estableixen els paràmetres que han de ser controlats en cada PCC per garantir la seguretat dels aliments.

  4. Establiment de procediments de vigilància: es desenvolupen els protocols i procediments que s’han de seguir per controlar i monitorar els PCC.

  5. Establiment de mesures correctives: en cas de detectar desviacions en els límits crítics, s’estableixen les mesures per corregir aquestes desviacions i prevenir la seva repetició.

  6. Establiment de procediments de verificació: s’estableixen els procediments necessaris per assegurar que el sistema APPCC està funcionant adequadament i que es compleixen tots els requisits legals.

  7. Establiment de procediments de documentació i arxiu: es documenta tot el procés, des de la identificació dels perills fins a les mesures de verificació, per garantir la traçabilitat i arxivament necessari per a futures revisions.

Els Sistemes APPCC són un element clau per garantir la seguretat alimentària i la qualitat dels aliments. Aquestes metodologies s’apliquen en tots els sectors, des de la producció fins al consum final dels aliments, i són obligatòries en molts països per complir amb les normatives i regulacions alimentàries.

Procés  de preinscripció:

1r. pas donar-se d’alta a la web fes.olot.cat com a usuari.

2n. pas realitzar la preinscripció a través del formulari del curs.

3r. pas us enviarem un correu on uns demanem la següent informació que cal omplir i retornar a  fes@olot.cat

Documentació necessària per tal de formalitzar la preinscripció:

Annex_1_editable_català_Sistemes APPCC Bàsic

Annex_1_editable_cast_Sistemes APPCC Bàsic

  • Fotocòpia del NIF/NIE (per les dues cares i que sigui llegible).
  • Fotocòpia de la capçalera de la darrera nòmina o fotocòpia del darrer rebut d’autònom

En el cas dels treballadors en situació d’atur:

  • Annex 1 de Participació (reomplert i signat). S’enviarà adjunt al correu electrònic.(enllaç per descarregar-se la plantilla Annex1)
  • Full de demandant d’ocupació del SOC (document DARDO)
  • Fotocòpia del DNI

*Nota: aquest curs és prioritari per a treballadors en actiu. Les persones en situació d’atur es preinscriuran al curs i disposaran de plaça si queden vacants no omplertes per a treballadors en actiu.

El curs és 100% subvencionat gràcies al suport del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.

Per a més informació i inscripcions podeu trucar al 972 26 21 28 o enviar un correu electrònic a fes@olot.cat.

Objectius:

  • Aconseguir un nivell més elevat en seguretat alimentària.
  • Sensibilitzar dels avantatges de la implantació del sistema d’APPCC, per garantir la seguretat del seus productes.
  • Entendre i dissenyar els Plans de Prerequisits simplificats.
  • Comprendre i superar amb èxit una inspecció /auditoria higiènic-sanitària.

Comença:

Dimarts 17 d'octubre de 2023 a les 16:30
fins Dijous 26 d'octubre de 2023 a les 19:00
Totes les dates

Lloc de realització:

Olot

Durada:

10

Preu:

Sense cost per l'alumne. Subvecionat pel Conforcat

Límit per apuntar-se:

13 octubre

Bonificable:

No

Programa:

  1. Introducció al sistema d’APPCC: els seus principis i la seva mecànica d’aplicació
  2. Estructura general dels prerequisits: els programes i els registres
  3. El concepte de flexibilitat i els seus criteris d’aplicació
  4. Prerequisits simplificats:
    1. Pla de control de l’aigua
    2. Pla de control de plagues i altres animals indesitjables
    3. Pla de control de proveïdors i pla de traçabilitat
    4. Pla de control de temperatures
    5. Pla d’etiquetatge d’al·lèrgens

 

Dirigit a:  Treballadors/es en actiu.

Professora: Magalí Ruiz

 

 

Professorat:

  • Magalí Ruiz Trubat

    Llicenciada en Ciències Químiques.
    Consultora de Sistemes de Qualitat i Seguretat Alimentària

Correus de contacte:

thời trang trẻ emWordpress Themes Total Freetư vấn xây nhàthời trang trẻ emshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữHouse Design Blog - Interior Design and Architecture Inspiration