El Postgrau en Vulcanologia, dirigit per Joan Martí Molist i Adelina Geyer Traver, va concloure el diumenge 31 d’octubre amb una sortida de camp al volcà Montsacopa.

Aquesta és l’última de les sortides que han fet durant tota la formació, que els ha portat a visitar diferents afloraments del camp volcànic gironí, situats a la zona volcànica de la Garrotxa i la zona de la Crosa de Sant Dalmai i Canet d’Adri.

El curs ha explicat el funcionament dels volcans, els riscos associats que comporten i també els seus beneficis. També s’ha repassat en detall les últimes recerques científiques en el coneixement de les dinàmiques eruptives i els seus efectes, en la predicció i prevenció de les erupcions, en la vigilància dels volcans i en l’aprofitament econòmic.

El postgrau compta amb cinc experts en volcans d’arreu del món: Carmen López, directora de l’Instituto Geográfico Nacional (IGN), Gerardo Aguirre, professor a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, Llorenç Planagumà, director de Tosca i assessor en geologia del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Bruno Scaillet, professor a l’Institut des Sciences de la Terre a Orleans, i Juan Andújar, professor a l’Institut des Sciences de la Terre a Orleans.

Aquesta edició ha acollit 23 alumnes provinents de Mèxic, Argentina, Colòmbia, Xile i Espanya. El postgrau l’organitza la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot juntament amb la Fundació UdG: innovació i formació.

El postgrau ha despertat la curiositat de molts mitjans de comunicació degut a l’erupció del volcà Cumbre Vieja de La Palma, a les illes Canàries. L’interès pel postgrau també ha crescut.

La FES té el plaer d’anunciar que l’any que ve es realitzarà la desena edició d’aquest postgrau.

Per a més informació, podeu contactar amb nosaltres!